PÅ NACHSPIEL: Lady Gaga og hennes norske musikkvideoregissør Ray Kay (31) på nattklubben Avenue i New York i natt. Foto: RANDI FUGLEHAUG/DAGBLADET
PÅ NACHSPIEL: Lady Gaga og hennes norske musikkvideoregissør Ray Kay (31) på nattklubben Avenue i New York i natt. Foto: RANDI FUGLEHAUG/DAGBLADETVis mer

Her fester han med Lady Gaga

Men det ble ingen pris på norske Ray (31).

||| NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Den norske regissøren Reinert K. Olsen (31), med kunstnernavnet Ray Kay, har slått seg opp på musikkvideoer i Los Angeles og kunne i år krone karrieren med fire nominasjoner til MTV Video Music Awards.

Haugesund-mannen har regissert Lady Gagas «Poker Face», som var nominert i klassene for årets video, beste kvinnelige video og beste popvideo. Han står også bak Kristinia DeBarges «Goodbye», som var nominert i klassen for beste koreografi.

Ray Kay vant ingen av disse, men mener selv han har en flik av æren for at Gaga ble årets kvinnelige artist.

- Trist å ikke vinne
- Selvfølgelig hadde det vært gøy å vinne en av prisene, men det er ikke lov å klage, sa en opplagt haugesunder, som var på Lady Gagas nachspiel på den hippe nattklubben Avenue i bydelen Chelsea i New York i natt.

Dit kom han sammen med kjæresten Jil.

Selv gjorde hovedpersonen entré på festen rundt klokka ett, med kjendisbloggeren Perez Hilton på slep. Blant de andre kjendisene til stede på festen var Paris Hiltons lillesøster Nicky Hilton, artisten Katy Perry og realitystjernen Kristin Cavallari fra MTV-serien «The Hills».

Champagnen fløt inne på utestedet, og Lady Gaga, som jobbet med Ray Kay på den tre ganger prisnominerte musikkvideoen til «Poker Face», lyste opp da hun traff nordmannen igjen, og kastet seg umiddelbart rundt halsen hans.

Ray Kay og kjæresten er nylig kommet tilbake til Los Angeles etter en lang ferie i Norge og Egypt. Olsen, som er blant Hollywoods mest ettertraktede musikkvideoregissører, har laget hele 16 videoer det siste halve året.

-    Jeg fant rett og slett ut at jeg måtte ta det litt rolig, sier han.

Glamour
I et intervju med MTV forteller han om hvordan hans jobb med «Pokerface»-videoen var å tilføre den unge, edgy artisten en glanset overflate.

- Vi ville kombinere Lady Gagas særegenhet med et glossy, kommersielt uttrykk og skape en Gaga-verden. Det var min oppgave, sier han.

- Studerer du videoen, ser du at det er en perfekt blanding av det som er typisk meg og det som er typisk henne. Det er en blanding av italienske Vogue og hiphip-glans, sier han og gir Lady Gaga selv æren for at videoen har blitt en suksess.

- Det er så mange som tror at alle artister er et produkt av platebransjen eller at det er folk som bestemmer hvordan de skal se ut. Hun er det beste eksempelet på noen som har skapt sin egen stil og virkelig er den personaen, sier han.

JOBBER MED STJERNENE: Ray Kay har regissert Lady Gagas «Pokerface»". Her er artisten på gårsdagens MTV-galla. Foto: SCANPIX
JOBBER MED STJERNENE: Ray Kay har regissert Lady Gagas «Pokerface»". Her er artisten på gårsdagens MTV-galla. Foto: SCANPIX Vis mer