«Maskorama»

Her går alarmen

Fikk du med deg hva som egentlig skjedde under Anne Rimmens «Maskorama»-opptreden lørdag?

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste maska i «Maskorama» - og bak maska, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Dagene tikker ned til finale i «Maskorama», og lørdag skal de tre gjenværende deltakerne få maskene sine av. De siste ukene har rundt én million nordmenn sett på tv-konseptet, og latt seg overraske av identitetene i varierende grad.

Lørdag var det tid for at Anne Rimmen (39) skulle røpe seg, og finaleplassen røk altså så vidt for tv-profilen.

Nesten maskekatastrofe

Hun holdt imidlertid på å røpe seg tidligere i sendinga, da ravnemaska revnet.

Det avslørte hun selv til Dagbladet etter sending.

- Selve ravnemaska under her er av netting, så den er ganske skjør. Hele kostymet er egentlig ganske skjørt. Under duetten merket jeg at den løsnet, fortalte Rimmen.

Nytt i sendingen var at de gjenværende deltakerne fikk hver sin artist å ha duett med. Anne Rimmen fikk med seg tidligere «Stjernekamp»-vinner Knut Anders Sørum.

- Jeg var redd for at hele greia skulle falle av. Jeg hadde en balaklava under som jeg prøvde å dra opp, mens jeg prøvde å dra maska ned, forklarer hun.

LUR: dagbladets reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama for flere uker siden. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper. Vis mer

For den oppmerksomme seer kunne man se en bit av ansiktet til 39-åringen under maska i starten av sendingen. Da «Ravnen» dukket opp for soloopptredenen, var imidlertid maska like hel igjen.

«Traumerommet»

Da har kostymedesigner Kjell Nordström sittet bak scenen og jobbet på spreng for å fikse maska - i den han kaller for «traumerommet».

- Det er montert en metallnetting hvor vi har laget masse små pustehull under haken, og det partiet revnet helt - på direkten. Produsent Kim Strømstad kom løpende til meg og spurte om jeg så hva som skjedde, og da måtte vi umiddelbart ta inn masken på «traumerommet», hvor vi klarte å reparere den med tynn netting før «Ravnen» skulle på scenen igjen, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Det gikk veldig fint, og vi har alltid full beredskap hvis noe skulle skje!

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Nordström forteller også at den norske versjonen av programmet, i motsetning til den amerikanske. sendes live - og at det derfor er større sjanse for at noe uforutsett kan skje.

- Derfor har vi hele tida full beredskap bak scenen, i tilfelle det skjer noe dramatisk. Det gjør det hele enda mer spennende, sier han.

Han har tidligere avslørt overfor Dagbladet at det har skjedd drama i kulissene, men var hemmelighetsfull rundt hva dette gjaldt.

Tunge vinger

Selv om det holdt på å gå galt for Rimmen, forteller hun at det har gått fint å gå i kostymet, og at hun kanskje ikke er den som har lidd mest av deltakerne.

- Jeg startet jo ut med noen gedigne vinger, som er kjempeflotte, men også ganske tunge. Da måtte jeg stå rett ut med armene for å holde dem oppe. Nå har jeg gått over til noen som gjør meg litt med mobil. Jeg synes kostymene er dritfine, og i dag fikk jeg også et korsett som ikke var så stramt, slik at jeg fikk puste, sier hun lattermildt.

AVSLØRT: Anne Rimmen gjemte seg bak maska til «Ravnen». Foto: Julia Naglestad/NRK
AVSLØRT: Anne Rimmen gjemte seg bak maska til «Ravnen». Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Nyström har tidligere fortalt at kostymet til «Vikingen» er det tyngste, og at det veier rundt 20-25 kilo.

Tidligere i programmet har også kostymene måttet bli fikset på. Blant annet har hodet til «Elgen» blitt forsterket, ettersom den mystiske deltakeren bak danset så mye.

Lørdag er det altså finale, og deltakerne som gjenstår å avsløre identiteten sin er «Elgen», «Vikingen» og «Trollet».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer