Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Rolf Falk-Larssen i «Mesternes mester»:

Her går det fullstendig galt for «Mesternes mester»-profilen. Nå forklarer han hva som skjedde

- Ble på en måte litt handlingslammet.

GIKK GALT: Rolf Falk-Larssen innrømmer at strategien hans ikke funket helt, da han lente seg mot lysrørene før han slapp taket i lenkene. Foto: NRK
GIKK GALT: Rolf Falk-Larssen innrømmer at strategien hans ikke funket helt, da han lente seg mot lysrørene før han slapp taket i lenkene. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er jo tidlig å ryke ut nå. Det hadde jo begynt å bli veldig gøy, og vi hadde alle begynt å bli bedre kjent, sier tidligere skøyteløper Rolf Falk-Larssen (57) til Dagbladet.

I kveld måtte 57-åringen fra Trondheim innse at slaget i «Mesternes mester» var tapt, etter en intens nattest mot tidligere snowboardkjører Andreas Ygre Wiig (36).

Det var Falk-Larssen som havnet nederst på poenglista etter å ha gjennomført øvelsene i ukens tema - fokus og strategi. Han valgte dermed å konkurrere mot Ygre Wiig i reaksjon, der skøyteløperen ryker ut etter andre runde.

- Jeg var ikke i nærheten til å få det til mot Andreas, sier Falk-Larssen.

Han ble dermed den tredje personen som måtte takke for seg i årets sesong av NRK-programmet.​

- Dårlig plan

Konkurransen i kveldens nattest går ut på å være den første som griper tak i et av lysrørene på bordet når lyset slukker. Dette foregår mens de begge holder fast i en lenke med hver hånd.

For Falk-Larssen gikk det imidlertid ikke helt som det skulle. Da lyset slukket, lente han seg nemlig mot bordet uten å slippe tak i lenkene.

FORNØYD: Den tidligere skøyteløperen er ikke bitter over den tidligere exiten fra NRK-programmet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORNØYD: Den tidligere skøyteløperen er ikke bitter over den tidligere exiten fra NRK-programmet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Overfor Dagbladet forklarer den tidligere idrettstjerna lattermildt at han selv ikke forstår helt hva som skjedde.

- I ettertid ser jeg at min strategi i å holde et godt press i lenkene, ikke var helt riktig. Jeg tenkte at det var greit å lene seg fram først, så slippe lenkene. Det var en dårlig plan. Men når jeg tar en beslutning, pleier jeg å holde meg til den, forklarer han og fortsetter:

- Man står der mye lengre enn hva det ser ut til på tv, og man blir etter hvert ganske utmattet av å holde i lenkene. Der og da ble man på en måte litt handlingslammet.

Steffen Iversen skadet seg stygt under en badelek i Mesternes mester. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Likevel tar fembarnsfaren exiten i NRK-programmet med et smil.

- Jeg burde jo ha skjønt i runde to at strategien min ikke var helt bra, men alt går så fort. Jeg må bare huske at dette er lek og underholdning, så det går greit.

Fornøyd med egen innsats

Rolf Falk-Larssen la først opp som skøyteløper i 1988, men prøvde seg på et comeback fire år seinere. Han var nær å bli tatt ut til OL i 1994, men lyktes ikke med å kvalifisere seg.

Han satte to verdensrekorder i løpet av karriren, og vant to kongepokaler.

57-åringen angrer ikke på noe han gjorde, eller ikke gjorde, under deltakelsen i «Mesternes mester».

- Det er vanskelig å si noe på, men jeg vil si at man får et veldig riktig bilde av både formen og humøret mitt gjennom programmet. Jeg gjorde mitt beste! Likevel kunne jeg nok laget en lang liste med ting jeg kunne endret dersom jeg skulle blitt med igjen neste år. Men det er nok en opplevelse man gjør én gang, og man får sette pris på det, sier han muntert.

LA SKØYTENE PÅ HYLLA: Rolf Falk-Larssen la opp som skøyteløper på starten av 90-tallet. Her avbildet i 1982. Foto: NTB scanpix
LA SKØYTENE PÅ HYLLA: Rolf Falk-Larssen la opp som skøyteløper på starten av 90-tallet. Her avbildet i 1982. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og selv om «Mesternes mester»-eventyret tok slutt tidligere enn han hadde håpet på, tar han med seg flere gode minner tilbake til Norge.

- Vi på gutterommet ble veldig godt kjent, spesielt Kurt Asle Arvesen, Steffen Iversen og jeg. Det var veldig hyggelig. Jeg fikk litt innsyn i hvordan disse karene er privat. Jeg er glad for å ha fått flere nye og gode venner, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!