Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sondre Justad:

Her går det galt: - Blåmerker er det nok av

Sondre Justad valgte derimot å fullføre konserten.

FALT: Under en opptreden på Giske i helga, falt artist Sondre Justad ned fra en stige han pleier å ha med på konsertene sine. Det ble en vond affære. Video: Kine Vik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager arrangeres det flerfoldige festivaler rundt om i det ganske land, og i helga var det duket for blant annet Palmesus og Sommerfesten på Giske.

På sistnevnte festival spilte ingen ringere enn Sondre Justad (27), som for tida er aktuell med sitt andre album. «Norsk pops wonderboy», som han tidligere er blitt beskrevet som, gjør ofte mye ut av seg på konsertene sine, og er ikke ukjent med å bruke rekvisitter.

Det er derimot ikke alltid at det går etter planen. Da Justad, midt blant publikum, forsøkte å klatre opp en stige lørdag kveld, gikk ting galt. Han falt ned med hodet først, og det er bare et under at ting gikk så bra som det gjorde.

- Trilla rundt

Sunnmørsposten var først med å omtale saken i Norge, men Justad har også delt bilder fra hendelsen på Instagram. Bildeserie er en rekke skjermdump fra en video, der man bilde for bilde kan se artistens fall mot bakken.

Bildeserien avsluttes av at en forskremt fan titter inn i kameraet, åpenbart skremt av hva som har foregått. Til Dagbladet forteller artisten at det gikk litt fort i svingene da han skulle gjennomføre stigetrikset.

OBS

Et innlegg delt av Sondre Justad (@sondrejustad)

- Jeg ser på bildene at jeg liksom ikke slapp mikrofonen da det skjedde. Den holdt jeg godt fast i, flirer han, og fortsetter:

- Jeg var veldig gira, og så fort de hadde fått den stigen opp, løp jeg opp på den. Det gikk nok litt fort, så jeg tryna framover og rullet rundt i lufta. Nå har jeg vondt på helt forskjellige steder i kroppen. Blåmerker er det nok av, sier han, og understreker at han ikke ble alvorlig skadet under hendelsen.

Videre forklarer Justad at han hadde mye adrenalin i kroppen på tidspunktet, og at han derfor ikke merket stort til smertene. Han er også veldig glad for at ingen andre ble skadd under hendelsen. Etter å ha falt med hodet først ned i publikum, spilte han og bandet konserten ferdig - i en hel time etter fallet.

det nordnorske hjertet mitt slo jævlig hardt i går

Et innlegg delt av Sondre Justad (@sondrejustad)

Justad understreker at sikkerhetstiltakene rundt disse stuntene er gode, og at han som oftest har kontroll. Likevel går ikke alltid ting helt etter planen.

- Vi har vel rundt ti festivaler igjen i sommer, og har spilt med den stigen på 20 allerede. Alle gangene har det gått bra, så jeg tror ikke det blir noe problem framover. Jeg fikk overtenning denne gangen, forklarer han.

Justad skal på flere festivaler i sommer. Albumet «Ingenting i paradis» har fått gode anmeldelser av norsk presse, og fikk blant annet en firer på terningen av Dagbladets anmelder da det ble utgitt i mars.

«Den elastiske og klangfulle stemmen hans gir låtene en letthet og en følelse av virkelighetsflukt, selv om de gjerne har en sår undertone», skrev anmelderen.

Åpen om kjærligheten

I slutten av mars satt Justad på «Lindmo» og snakket om kjærlighet og ærlighet:

«Jeg har kjent på at jeg rommer mer, at kjærligheten er større. Jeg tror ikke det trenger å være damer eller menn for min del. Jeg tror det kan hende det går bra med begge deler, at det bor noe mer der», sa han i programmet.

Uttalelsen fikk enorm respons, og flere aviser - deriblant Dagbladet - omtalte den åpne samtalen. Da Dagbladet møtte Justad i vår, fortalte han at responsen har vært bra.

- Helt overveldende. Det er sykt at det skal skape så stort engasjement, men det betyr kanskje at det er mange som kjenner på de samme tingene, men som er redde for å bli satt i bås.

- Er ikke du redd for å bli satt i bås?

- Først og fremst synes jeg det er bra å bidra til mer åpenhet. Livet og kjærligheten er mer kompleks enn vi er vant til å innrømme. Derfor var det også litt synd å se hvor forenklet det ble framstilt i media dagen etter; «Kom ut av skapet», «Står fram som bifil».

- Jeg definerte meg ikke som bifil, men jeg tror de klikkvennlige overskriftene henger sammen med en redsel for å ikke være fengende nok. I beste fall er det en inngangsport til en sak som er mer nyansert, i verste fall leser folk bare overskriftene og roper «hei, er du homo» til meg ute på byen. Men det gjør vel ikke noe, fortalte han åpent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!