HER GÅR DET GALT: Både Bård Tufte Johansen og Trond Fausa Aurvåg ble sendt til legevakten med hundebitt i «Klovn til kaffen». Video: TV Norge Vis mer

«Klovn til kaffen»:

Her går det galt for Bård Tufte Johansen: - Jeg tenkte feil

TV-opptak endte på legevakta. 

(Dagbladet): I kveldens episode av TVNorges «Klovn til kaffen», et slags komikersvar på «Hver gang vi møtes», får ikke bare én, men to av programmets håndplukkede moromenn et ublidt møte med en topptrent schæferhund.

Det var i regi av komikerkollega Calle Hellevang-Larsen (39), som er ukas hovedperson, at meddeltakerne fikk i oppgave å gjennomføre en hinderløype basert på en historie fra Hellevang-Larsens liv.

På den siste oppgaven sto en politibetjent klar med den nevnte schæferhunden, som fikk ordre om å ta et jafs av deltakerens arm, med polstret bekyttelse, etter tur.

Sendt til legevakta

Problemet var bare at schæferen satte tenna like over beskyttelsesermet, altså rett i armen - først hos Trond Fausa Aurvåg (44), deretter hos Bård Tufte Johansen (47).

- Begge fikk bare et lite rift på armen, men ble for sikkerhets skyld kjørt til legevakta og undersøkt der, forteller presseansvarlig for «Klovn til kaffen» i Discovery, Marianne Aambø, til Dagbladet.

I AKSJON: Trond Fausa Aurvåg var førstemann ut i hinderløypa. Foto: Tarjei Krogh / Discovery
I AKSJON: Trond Fausa Aurvåg var førstemann ut i hinderløypa. Foto: Tarjei Krogh / Discovery Vis mer

Hun forklarer at sikkerheten var ivaretatt og at det ble gjort en risikovurdering i forkant av opptakene.

- Personene var godt sikret med armbeskyttelse og de fikk instrukser på hvordan det skulle gjennomføres. Hunden er trent for slike oppdrag, sier Aambø.

Komisk vondt

På tross av at oppgaven ikke gikk helt som planlagt, forsikrer Tufte Johansen om at han slapp helskinnet unna.

- Nå har ikke jeg født barn, men jeg er ganske sikker på at det ikke var så vondt. Det var mer vondt på en komisk måte, forteller 47-åringen til Dagbladet, og legger spøkefullt til:

- Vi dro for å få oss en stivkrampesprøyte. Eller ikke noe. Jeg har blitt bitt av «sjefer» før og kommet greit over det.

Hva gikk gjennom hodet ditt du du innså at hunden hadde bitt seg fast utenfor beskyttelsen?

- Den beit jo først Trond. Jeg bestemte meg da for å droppe det, men tenkte: «Hva er sjansen for at den biter to ganger på rad?». Jeg tenkte feil.

Resten av hinderløypeseansen forløp uten ytterligere dramatikk.

- Tøffeste jeg har gjort

Det er andre gang TVNorge samler en gjeng komikere i «Klovn til kaffen», som møtes for å snakke om humoren som har formet og inspirert dem.

I år deltar, foruten de ovennevnte, Anne Marit Jacobsen (70), Nils Vogt (68) og Cecilie Steinmann Neess (29).

I fjor satt humoristene Hege Schøyen (59), Espen Eckbo (43), Linn Skåber (46), Odd-Magnus Williamson (36), Knyt Lystad (70) og Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen (40) rundt bordet.

Linn Skåber mente for øvrig at innspillingen av første episode var «det jævligste» hun hadde vært med på:

- Da jeg gikk hjem etterpå fortalte jeg barnevakten min hva jeg hadde vært med på. Da fortalte jeg at det var det tøffeste jeg har gjort i hele min karriere, fortalte komikeren til Seoghør.no

SKJULT KAMERA: Else Kåss Furuseth spør om hjelp til å bli venn med Mette-Marit. Men det vil ikke komikeren og kronprinsessevennen være med på. Video: TV 2Vis merVis merVis mer Vis mer