«Farmen» 2017:

Her går det galt for «Farmen»-Kristian

- En mild versjon av rodeo.

«FARMEN»-KRISTIAN: «Farmen»-Kristian synger og forteller. Video: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): «Farmen»-deltaker Kristian Krubel Djupnes (21) har markert seg som en av favorittene fra årets sesong. Når han ikke er på innspilling av reality i Arendal, bor og jobber han som bonde i Gjøvik i Oppland.

Han kan skryte på seg å være norgesmester i junior på maskinmelking, en av Vassandgutanes største fan og ku-rider. Ja, det stemmer. 21-åringen har mestret kunsten å ri på kyr.

Det er riktig nok ikke store, amerikanske rodeo-okser han takler når Dagbladet besøker han på gården. Han setter seg på flere av melkekuene, og forsøker å holde seg oppreist så lenge som mulig. Det er ikke bare enkelt.

FALLER AV: Kristian forsøkte å tøffe seg for Dagbladets videojournalist, men det gikk ikke helt etter planen. Foto: Skjermdump
FALLER AV: Kristian forsøkte å tøffe seg for Dagbladets videojournalist, men det gikk ikke helt etter planen. Foto: Skjermdump Vis mer

Øverst i artikkelen kan du se at det ikke alltid er like enkelt å holde balansen på en ku.

- Man kan kalle det en mild versjon av rodeo, forteller han til Dagbladet.

Dramatisk start på livet

Djupnes fikk tidlig et favorittstempel i årets sesong. Han er ennå med i konkurransen, og har vunnet langt på hardt arbeid og et åpent sinn. Privatlivet hans er derimot ikke så rolig som tilværelsen i fjøset kan virke.

Nå bruker han dagene på å røyke rullings og å vise omsorg for kuene og gården sin. For 20 år siden var derimot livet hans kaotisk.

«Farmen»-deltakeren ble nemlig adoptert fra Etiopia til familien i Harstad. Dette etter at han ble funnet i en kurv på en trapp foran et hus da han bare var to måneder gammel.

- Legene ga meg ti prosent sjanse for å overleve. Eventyret kunne ha sluttet før det i det hele tatt hadde begynt, sa han til Dagbladet tidligere i høst.

21-åringen hadde lungebetennelse da han ble funnet, og ble fraktet til et lokalt sykehus i hui og hast. Deretter ble han plassert på et barnehjem hvor det skulle vise seg at en av de ansatte skulle bli redningen.

- Jeg har fått vite at hun hentet penger fra egen lomme, for å prøve en siste behandlingsform. Det er nok grunnen til at jeg sitter her i dag, med en frisk kropp, fortalte Djupnes - som er blitt gjenfortalt historien av sine norske adoptivforeldrene.

Brudd med kjæresten

Før Harstad-gutten flyttet inn på gården i sommer hadde han kjæreste, men forholdet tok slutt rett etter at han kom tilbake fra Arendal.

- Det har jeg vært i mine tjue av tjueen år allerede. Vi ble enige om at det var best å fortsette som venner, og det hele var ganske uproblematisk. Jeg trives som singel akkurat nå, kjerring får komme seinere, kunne han fortelle til Dagbladet.

I samme intervju avslørte 21-åringen at han sonet en promilledom da han ble plukket ut til «Farmen». Det var i april i fjor, etter en vanskelig periode, at Djupnes ble stoppet av politiet.

- Det var faktisk en jeg kjenner som tipset politiet, og det er jeg takknemlig for. Dette var ikke første gang, og det var på tide at jeg fikk en lærepenge, sa han.

«Farmen»-deltakeren sonet ferdig i våres, men det er likevel et halvt år igjen til han får sette seg bak rattet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer