MÅTTE KASTE OPP: «Farmen»-deltaker Marius Hofsøy (24) hadde hele uka gått med mageknipe. Så bestemte han og to andre deltakere seg for å smake litt på grisen som skulle serveres til middag. Det endte dårlig. Foto: TV 2
MÅTTE KASTE OPP: «Farmen»-deltaker Marius Hofsøy (24) hadde hele uka gått med mageknipe. Så bestemte han og to andre deltakere seg for å smake litt på grisen som skulle serveres til middag. Det endte dårlig. Foto: TV 2Vis mer

«Farmen» 2016:

Her går det galt for «Farmen»-Marius: - Aldri hatt sånne smerter

Det var vanskelig å fordøye «smaksprøvene» deltakerne hadde forsynt seg med. 

(Dagbladet): Mandag kveld er det duket for nok en episode av realityserien «Farmen» på TV 2. Denne uka skal deltakerne virkelig få bryne seg på hvordan det var å bo på en gård for hundre år siden. Det innebærer blant annet slakting av dyr.

Deltakerne dreper, parterer og tilbereder en gris, og det viser seg å være tøffere for enkelte. Det er imidlertid ikke selve slakteprosessen deltakerne får problemer med.

Marius Hofsøy (24), Lasse Bergseter (49) og Simen Amandus Haug Henriksen (34) forsynte seg nemlig av noen «smakeprøver» før grisen skulle serveres til middag. Det endte med at maten kom opp igjen.

Etter middagen blir det klart for seerne at deltakerne som har forsynt seg av grisen før måltidet får mageproblemer.

Kastet opp i kor

En etter en flyr de ut av spisestua. Bergseter med retning toalettet, og de to andre gutta legger seg på tunet.

«SMAKEPRØVE»: Før grisemiddagen skulle serveres, forsynte flere av deltakerne seg med «smaksprøver». Det gikk blant annet dårlig for Marius Hofsøy. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet
«SMAKEPRØVE»: Før grisemiddagen skulle serveres, forsynte flere av deltakerne seg med «smaksprøver». Det gikk blant annet dårlig for Marius Hofsøy. Foto: Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg fikk skikkelig rier eller noe. Det var ikke godt. Lasse var små-dårlig og føyk ut litt før oss. Det var ordentlig vondt, sier Haug Henriksen i kveldens episode.

Hofsøy påpeker at han må kaste opp, og bestemmer seg for å stikke fingeren ned i halsen for å provosere grisekjøttet fram og ut. Haug Henriksen er ikke langt bak, og man kan i kveldens episode tydelig høre at gutta spyr i kor.

Når Dagbladet spør Hofsøy om hvordan han vil oppsummer hendelsen, svarer han at han aldri har opplevd lignende magesmerter.

- Jeg har aldri hatt sånne smerter i magen før. I starten lurte jeg på om det var noe akutte greier. Jeg burde nok venta med å spise til middagen, sier 24-åringen.

Hosføy, som til vanlig jobber i kvinnefengselet på Bredtvet i Oslo, mener imidlertid at programmet er godt klipt til. Selv tror han nemlig at det var alle potetene han hadde spist den uka som forårsaket magesmertene.

ANGRET SEG: «Farmen»-deltakerne Marius og Simen angret seg etter å ha spist store mengder kjøtt før middagen. Det som startet i jamring og forskjellige stillinger ute på tunet, endte i oppkast. Foto: TV 2
ANGRET SEG: «Farmen»-deltakerne Marius og Simen angret seg etter å ha spist store mengder kjøtt før middagen. Det som startet i jamring og forskjellige stillinger ute på tunet, endte i oppkast. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg kasta opp hele uka. Jeg tror egentlig at det var potetspising fire dager på rad som fikk meg til å spy, mener han.

Om det var poteten eller de store mengdene med kjøtt den ettermiddagen som sørget for magetrøbbelet, er ikke sikkert. 24-åringen påpeker likevel at han ikke angrer seg.

- Det smakte godt der og da. Man får tåle en støyt som litt oppkast en gang i blant, forteller han og ler.

Gikk opp i vekt

På tross av en uke med magetrøbbel og oppkast, forklarer Hofsøy at han faktisk la på seg under «Farmen»-oppholdet.

- De kalte meg bare «Kalven» der inne. Jeg drakk sikkert halvparten av all melka vi hadde der inne. Det jeg mistet av muskler gikk jeg opp igjen i fett, så jeg har ikke krympa noe særlig, påpeker han.

På spørsmål om han savner maten der inne, svarer «Farmen»-profilen at han heller satt pris på det sosiale rundt måltidene.

- Jeg savner vel måten vi hadde det på i forhold til måltider. Det var hyggelig. Det var også morsomt å slakte, men jeg tror kanskje det er tryggere å kjøpe kjøtt på butikken, forklarer han.

«Farmen» går på TV 2 klokka 21:40 i kveld.