Kong Carl Gustaf:

Her går det galt for kongen

Victoriakonserten gikk ikke helt knirkefritt for svenskekongen.

UPS: Kong Carl Gustaf klarte så vidt å holde seg på beina under Victoriakonserten. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
UPS: Kong Carl Gustaf klarte så vidt å holde seg på beina under Victoriakonserten. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer
Publisert

I går, torsdag, fylte svenskenes tronarving kronprinsesse Victoria 45 år, noe som tradisjon tro ble feiret med brask og bram i nabolandet.

Den ferske 45-åringen feires nemlig hvert år med den såkalte Victoriadagen, hvor det blir holdt både foredrag, utstillinger og andre aktiviteter på Öland.

Kvelden toppes vanligvis med den storslåtte Victoriakonserten, som ble holdt torsdag kveld. Her var flere av de kongelige på plass for å feire kronprinsessen.

Deriblant pappa, kong Carl Gustaf (76), som etter alt å dømme hadde litt vanskelig for å holde seg på beina.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel er vertskap for besøket det norske kronprinsparet har lagt til Stockholm. Første dag med besøk får en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Gikk galt for kongen

Tove Styrke, Victor Leksell og Tomas Ledin var bare noen av artistene som opptrådte på scenen under konserten, hvor flere hundre tilskuere hadde tatt plass for å hylle kronprinsessen.

Det var imidlertid da kongefamilien tok seg opp på scenen at det gikk galt, ifølge Expressen.

SNUBLET: Kong Carl Gustaf snublet på scenen under datteras konsert. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
SNUBLET: Kong Carl Gustaf snublet på scenen under datteras konsert. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

Da de skulle takke artistene klarte nemlig kongen å miste balansen, noe som resulterte i at han snublet på scenen, før en person hjalp kongen på beina igjen.

USTØ: Kongen fikk heldigvis reddet seg raskt inn igjen, og slapp å sette tenna i det blå teppet. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
USTØ: Kongen fikk heldigvis reddet seg raskt inn igjen, og slapp å sette tenna i det blå teppet. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

Ifølge Expressens reporter på stedet gikk det et gisp gjennom publikummet - som raskt ble forvandlet til applaus da kongen hadde fått tilbake balansen.

TOMMEL OPP: Det vites ikke om kongen var flau eller ei, men alt gikk tilsynelatende bra. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
TOMMEL OPP: Det vites ikke om kongen var flau eller ei, men alt gikk tilsynelatende bra. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer

Da ga han også en tommel opp for å signalisere at alt sto bra til.

Vinket til publikum

Kronprinsessens feiring har blitt hardt rammet de seineste åra som følge av coronapandemien og restriksjonene som fulgte. I år var det imidlertid duket for storslått feiring igjen.

SA FEIL: Kong Carl Gustaf holdt ikke tunga rett i munnen da han holdt tale på nasjonaldagen. Vis mer

Dette var også det første året kronprinsessen og hennes nærmeste familie, prins Daniel og barna prinsesse Estelle og prins Oscar, fikk kjøre hest og kjerre gjennom hele Borgholm. Fra kjerra vinket de til ivrige oppmøtte.

Endestasjonen var Borgholms slottsruiner, hvor Victoriakonserten altså fant sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer