Kongeparets fylkestur:

Her går hun på trynet foran kongeparet

- Det var skikkelig dårlig timing.

OPS: Under kongeparets fylkestur i Hordaland var journalist Eline Sandnes Fosse uheldig og snublet. Foto: Tom Hansen
OPS: Under kongeparets fylkestur i Hordaland var journalist Eline Sandnes Fosse uheldig og snublet. Foto: Tom HansenVis mer

I disse dager er kong Harald (82) og dronning Sonja (81) på fylkestur til Hordaland med Kongeskipet Norge, og besøker kommunene Jondal, Odda, Granvin, Ulvik og Askøy.

Det er ti år siden kongeparet sist besøkte Hordaland. Den gang fikk Austevoll, Fedje, Lindås, Austrheim og Radøy kongelig besøk.

Med andre ord er det ikke hvert år man får besøk av kongeparet til sitt fylke, og det er derfor stor interesse når de først kommer på besøk. Naturligvis er også pressen til stede på slike tilstelninger, men for journalist Eline Sandnes Fosse (21), i Hordaland folkeblad, ble ikke kongejobben helt slik hun hadde sett for seg.

For å få tatt de beste bildene av kongeparet da de var på vei over landgangen til kongeskipet, tok hun nemlig sjansen på å stå et annet sted enn resten av det oppmøtte pressekorpset. Det skulle hun kanskje ikke gjort.

FIKK HJELP OPP: Eline sklei på steinene og falt rett i vannet foran kongeparet. Foto: Tom Hansen
FIKK HJELP OPP: Eline sklei på steinene og falt rett i vannet foran kongeparet. Foto: Tom Hansen Vis mer

Sneik seg bort

- Jeg så en bra «bildespot» og sneik meg ut for å få tatt noen gode bilder. Jeg skulle ta et ekstra steg ut på kanten, men steinene var veldig glatte, forteller hun til Dagbladet.

Rett foran kongeparet gikk hun altså i vannet, og gjorde alt i sin makt for å redde kamerautstyr. Det gikk utover henne selv, som ble klissvåt.

- Det var skikkelig dårlig timing. Hva skal man tenke om noe sånt? Jeg var på oppdraget med en kollega og vi hadde i forkant tullet med at vi skulle klatre opp i et tre for å få gode bilder, men jeg tenkte at: «Jeg kan jo ikke falle ned fra et tre foran kongen», sier hun, og fortsetter:

- Men så datt jeg i vannet, da.

PÅ TUR: Kongeparet bor som regel på Kongeskipet Norge under fylkesturene. Her utenfor kaia i Jondal. Foto: NTB Scanpix
PÅ TUR: Kongeparet bor som regel på Kongeskipet Norge under fylkesturene. Her utenfor kaia i Jondal. Foto: NTB Scanpix Vis mer
I LAND: Kongen og dronningen i Jondal tirsdag. Foto: NTB Scanpix
I LAND: Kongen og dronningen i Jondal tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Melding fra kongeskipet

I etterkant av hendelsen har hun forsikret seg om at bildene hun hadde tatt før hun fikk seg et bad, er i god behold. Det tror hun også utstyret er.

Ifølge Fosse skal kongeparet ha fått med seg hva som skjedde, for i etterkant tok kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, kontakt med henne på presserommet.

- Han fortalte meg at han hadde fått en melding fra kongeskipet, der de lurte på hvordan det gikk med henne som falt i vannet.

EN REISE I TID: Se de historiske bildene fra kong Harald og dronning Sonjas femti år lange ekteskap. Video: Ingrid Cogorno, Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fosse, som slapp unna fra fallet med skrekken, forteller at hun synes det er hyggelig at kongefamilien har tenkt på henne.

Sven Gjeruldsen ved Slottet bekrefter opplysningene overfor Dagbladet. Han ønsker ikke å kommentere saken ytteligere.

Som regel varer kongefamiliens fylkesturer fra to til tre dager, hvor fire til seks kommuner blir besøkt. Normalt blir det ifølge kongehusets hjemmesider gjennomført to fylkesturer i året, én tur for kongeparet og én tur for kronprinsparet.