Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markle og prins Harry:

Her gjør Harry noe storebroren aldri fikk lov til

Det britiske kongehuset bryter med tradisjoner for at Harry og Meghan skal få feire jul sammen.

FEIRER SAMMEN: Meghan Markle og prins Harry feirer sin første jul sammen. Foto: Pa Photos
FEIRER SAMMEN: Meghan Markle og prins Harry feirer sin første jul sammen. Foto: Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne måneden ble det kjent at det britiske kongehuset ville bryte en tradisjon, slik at prins Harry (33) skulle få tilbringe sin første jul med forloveden Meghan Markle (36).

- Dere kan vente å se hertugen og hertuginnen av Cambridge, prins Harry og frøken Markle på Sandringham på 1. juledag, sa en talsperson for Kensington Palace, og nå har de første bildene av Meghan og Harry på julefeiring sammen kommet.

REISTE SAMMEN: Dronning Elizabeth ankom kirken uten resten av familien, men de forlot alle gudstjenesten sammen. Foto: AFP
REISTE SAMMEN: Dronning Elizabeth ankom kirken uten resten av familien, men de forlot alle gudstjenesten sammen. Foto: AFP Vis mer

Det nyforlovede paret leide hender på vei ut av kirka, og mye tyder på at Meghan har blitt tatt godt imot av forlovedens familie.

Hun går nemlig side om side med hertuginne Kate og prins William, og viser et stort glis på flere av bildene.

Også dronning Elizabeths ektemann, prins Philip, gikk sammen med Meghan og resten av følget.

Saken fortsetter under bildene.

GOD TONE: Det kan se ut til at Meghan og hertuginne Kate har funnet tonen. Foto: Pa Photos
GOD TONE: Det kan se ut til at Meghan og hertuginne Kate har funnet tonen. Foto: Pa Photos Vis mer
FORLOVET: Det nyforlovede paret strålte sammen 1. juledag. Foto: AP
FORLOVET: Det nyforlovede paret strålte sammen 1. juledag. Foto: AP Vis mer

Dronningen selv var ikke å se på bildene med resten av familien, men ankom også familiegudstjenesten og forlot den sammen med resten av familien.

Dette er også første gang Meghan og dronningen har vist seg offentlig sammen.

Harry og Meghan har ved dette fått lov til å gjøre noe som prins William og hertuginne Kate ikke fikk lov til, den gang de «bare» var forlovet.

Julen 2010 ble nemlig hertuginne Kate (35), den gang Kate Middleton, ikke invitert til Sandringham, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Dette til tross for at hun og prins William (35) kort tid før hadde annonsert forlovelsen sin, i likhet med Meghan Markle og prins Harry.

NYE BILDER: Nylig kom de offisielle forlovelsesbildene av Meghan og Harry. Foto: Reuters
NYE BILDER: Nylig kom de offisielle forlovelsesbildene av Meghan og Harry. Foto: Reuters Vis mer

Ser likheter

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland har tidligere ment at det kan ligge flere årsaker bak avgjørelsen.

- Først og fremst tror jeg at Harry og Meghan ønsker å feire julen sammen - og hun jo har sitt hjem «over there». Dessuten tror jeg det spiller inn at dronningen og prinsgemalen begge er blitt så gamle, at man kanskje ikke kan regne med så mange flere julefeiringer med dem begge.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Den britiske prinsen bor i dag i Nottingham Cottage, som ligger rett bak Kensington Palace. Det er fra tidligere kjent at Markle i første omgang ville flytte inn hos ham etter at de to forlovet seg.

FEIRET SAMMEN: Nåværende kronprinsesse Mette-Marit sammen med sin sønn Marius (da 3 år gammel), dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon på Kongsseteren i 2000. Foto: Erik Johansen / SCANPIX / POOL
FEIRET SAMMEN: Nåværende kronprinsesse Mette-Marit sammen med sin sønn Marius (da 3 år gammel), dronning Sonja, kong Harald, prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon på Kongsseteren i 2000. Foto: Erik Johansen / SCANPIX / POOL Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har tidligere forklart at dronning Elizabeths avgjørelse er med å tegne et bilde av et kongehus som tilpasser seg den moderne tid.

- Det britiske kongehuset er jo av de aller mest konservative, men nå har de åpenbart sluppet litt opp. Det er jo naturlig at nyforlovede, som allerede er samboere, også får feire julen sammen.​

Vagle trakk også paralleller til vårt eget kongehus her hjemme, etter at kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby forlovet seg 1. desember i 2000.

- Da julen kom noen uker etterpå, var både Mette-Marit og hennes sønn Marius på Kongseteren for å feire jul med resten av kongefamilien. De to var også med på den offisielle julefotograferingen, hvor dronning Sonja til alles store overraskelse satte seg på kne på gulvet for å leke med sitt nye bonusbarnebarn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!