Golden Globe:

Her hyller stjernene den omdiskuterte kampanjen

Menn og kvinner hyllet utskjelt kampanje.

I SVART: Flere stjerner hadde valgt å kaste seg på «Time's Up»-aksjonen, ved å dukke opp på Golden Globe-utdelingen i sorte klær. Se alle antrekkene og få fenomenet forklart lenger nede i artikkelen. Foto: NTB scanpix
I SVART: Flere stjerner hadde valgt å kaste seg på «Time's Up»-aksjonen, ved å dukke opp på Golden Globe-utdelingen i sorte klær. Se alle antrekkene og få fenomenet forklart lenger nede i artikkelen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den etterlengtede Golden Globe-utdelingen gikk natt til mandag av stabelen for 75. gang i fasjonable Beverly Hills, og flere av verdens største stjerner hadde tatt turen for å feire det beste av film og tv fra 2017.

Ingen prisutdeling med respekt for seg selv kan arrangeres uten en rød løper i forkant - en visningsarena som fungerer som utstillingsvindu for både stjernene som går på den og designerne som har laget kjolene.

I år har derimot fargerike kreasjoner måtte vike til fordel for svarte kjoler og dresser. Ikke alle har ønsket markeringen velkommen, men det ble tydelig natt til mandag at skeptikerne ikke hadde kommet gjennom med sine innspill. Løperen kunne ha vært svart, for det var den eneste fargen som beveget seg over den.

Svart

Markeringen skjer som følge av 2017s mye omtalte #metoo-kampanje, som har skapt verdensomspennende overskrifter og har fått flere av verdens ledende innenfor sine respektive felt til å gå av - som følge av anklager om seksuell trakassering, overgrep og voldtekt.

At stort sett alle dukket opp i svarte antrekk er en del av en kampanje som har dukket opp som følge av #metoo-bølgen, og har fått navnet «Time's Up». Den har ifølge The Sidney Morning Herald fått støtte av store stjerner som Eva Longoria, Emma Stone, Meryl Streep og Reese Witherspoon, stjerner som alle viste seg fram i mørke kjoler på løperen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer