Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Her mister TV-kjendisen besinnelsen overfor to ungjenter

- Gå hjem til ditt overklasseliv, din møkkaarrogante kjerring.

(Dagbladet): Han er kjent som en rolig og sindig fyr i hjemlandet, den danske «Vil du bli millionær»-programlederen Hans Pilgaard (49). Nå har folk imidlertid fått se en litt annen side av den populære TV-profilen.

I en mobilvideo får man nemlig se Pilgaard miste besinnelsen når to unge jenter plager en uteligger (se videoen øverst i saken).

- Møkkaarrogante kjerring I videoen, som først ble publisert av den danske avisa BT, ser man at to unge jenter står og krangler med Pilgaard og kjæresten Jobbe Joller Hansen. Årsaken til krangelen var at den ene jenta skal ha ropt «våkn opp!» opp i ansiktet på uteliggeren, som satt og sov, slik at han skvatt. Jentene skal deretter ha hånledd av mannen.

Det falt ikke i god jord hos Pilgaard, som stopper de to jentene, og prøver å holde en av dem fast.

«Har vi gjort deg noe? Har vi gjort deg noe?» kan man se jentene spørre Pilgaard gjentatte ganger.

Videoen ender med at programlederen roper «Gå hjem til ditt overklasseliv, din møkkaarrogante kjerring» etter den ene av dem, før han følger etter dem ned til T-banen.

- Jeg er fullt klar over at det ikke er slik folk er vant til å se meg. Og i utgangspunktet skal man snakke ordentlig til mennesker, og ikke rope til dem eller ta tak i dem. Men det kan være situasjoner, som denne, hvor man blir så opprørt og sint, at man må reagere, sier Pilgaard om episoden til avisa BT.

- Tråkker på de svakeste Saken har fått stor oppmerksomhet i Danmark, og TV-profilen har i dag tatt til Facebook for å forklare episoden som fant sted fredag 13. juni. 

- Jeg kan leve med at hun roper «jeg har lyst å spytte deg i fjeset», men det jeg ikke kan leve med, er at vi har kommet dit at vi tråkker på de aller svakeste i samfunnet bare for gøy, og at man ikke engang kan komme med en unnskyldning, skriver Pilgaard i innlegget som har fått nesten 50 000 «likes» og mange støtteerklæringer.

- Om vi er fabrikkarbeidere, programledere eller hjemløse, så er vi alle mennesker og skal behandle hverandre med respekt og verdighet. Og gi en hjelpende hånd til dem som ikke har noe - i stedet for å rope dem hånlig opp i ansiktet, fortsetter han.

Hylles Den danske politikeren Johanne Schmidt-Nielsen er blant dem som nå går ut og hyller Pilgaard.

- Man skal snakke pent og alt det der. Men hvis det er riktig at disse to unge kvinnene har sjikanert en hjemløs mann, så sier jeg respekt til Hans Pilgaard. (...) Hvorfor sparke etter dem som ligger nede? Hvilke tanker går gjennom hodet på de folkene som synes at dette er gøy? Det er sørgelig, skriver Schmidt-Nielsen på sin Facebook-side.

På Facebook forteller Pilgaard også om en lignende episode han opplevde i London i fjor, som i bunn og grunn var årsaken til hans kraftige reaksjon nå på fredag.

- Foran meg gikk to fulle gutter og ei jente. Ut av det blå, skrek jenta opp i ansiktet på uteliggeren. Jeg ble forskrekket, sjokkert, forbløffet og sint...Men jeg gjorde ingenting. Jeg gikk bare videre. Jeg gikk videre med alt jeg har, og han satt igjen. (...) Jeg har hatt en klump i magen hver gang jeg har tenkt på episoden. Jeg lovte meg selv at jeg aldri igjen skulle la slike mennesker gå videre, uten å la dem få høre min mening, skriver Pilgaard.

• Se video av episoden øverst i saken!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media