Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Kate og prins William i Norge:

Her møter Kate og William folket

- Jeg har virkelig kost meg under oppholdet så langt, sier hertuginne Kate til Dagbladet.

HILSTE PÅ FOLKET: Kate og William får omvisning i Ingrid Alexandras skulpturpark. Vis merVis merVis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like etter klokka 12.00 i ettermiddag landet hertuginne Kate og prins William i Norge.

De ble tatt imot av blant andre kronprinsparet, den britiske ambassadøren til Norge og den norske ambassadøren til Storbritannia.

ØNSKET VELKOMMEN: Hertuginne Kate og prins William ankom Norge like etter klokka 12.00 torsdag ettermiddag. Kronprinsparet sto klare for å klemme britene. Foto: NTB scanpix
ØNSKET VELKOMMEN: Hertuginne Kate og prins William ankom Norge like etter klokka 12.00 torsdag ettermiddag. Kronprinsparet sto klare for å klemme britene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det offisielle programmet viser at paret har en hektisk timeplan, før reisen går hjem igjen til England fredag ettermiddag. Hertugparet har imidlertid ankommet Slottet, der dronning Sonja og kong Harald ønsket gjestene velkommen.

  • Se bildekarusell nedover i saken.

Da Kate og William ankom Slottet i sorte biler rundt klokka 13.00, vinket paret til de oppmøtte på Slottsplassen. Det samme gjorde vårt eget kronprinspar, som fulgte like etter i en egen bil.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

Fra klokka 15.00 blir Kate og William vist rundt i Ingrid Alexandras skulpturpark, som ligger i Slottsparken. Her vil dronning Sonja, kronprinsparet, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra vise fram skulpturene som barn rundt om i Norge har designet.

Trosser været

Svært mange har så langt møtt opp ved skulpturparken for å få et glimt av de britiske gjestene, og folkemengden trosser dermed det sure februarværet i hovedstaden for Kate og Williams skyld.

TOK SEG GOD TID: Hertuginne Kate og prins William hilste på de skuelystne ved Slottet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TOK SEG GOD TID: Hertuginne Kate og prins William hilste på de skuelystne ved Slottet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Flere av de oppmøtte har med seg både flagg og blomster i anledning det storfine besøket.

Kate og William innledet besøket i skulpturparken ved å se på folkedans foran Slottet. På vei mot skulpturparken tok paret seg god tid til å hilse på de fremmøtte.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøgde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Jeg har virkelig kost meg under oppholdet så langt. Vi har et veldig interessant program foran oss. Jeg gleder jeg meg veldig til utendørsaktivitetene i morgen, sier hertuginne Kate til Dagbladet.

- Vi gleder oss til å møte flere nordmenn, men jeg må forbedre norsken min kjenner jeg, fortsetter Kate lattermildt.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hertugparet ble møtt av snøfall og vintervær da de ankom Gardermoen tidligere i dag. De dro direkte fra Stockholm i Sverige, hvor de har tilbrakt sine to siste dager sammen med det svenske kronprinsparet.

Hertuginnen dukket opp i blå kåpe og stillethæler, mens ektemannen gikk for et fargesterkt rødt skjerf. Kronprinsessen matchet også prinsen, da hun hadde gått for et skjerf av samme farge.

En time etter spaserturen i Slottsparken, klokka 16.00, skal William på en liten visitt innom gründerkollektivet MESH, som hjelper startup-bedrifter. Her skal prinsen blant andre møte Magnus Carlsen.

Torsdagen avsluttes med middag på Slottet, før det fredag er duket for besøket hos Hartvig Nissen, der «Skam» som kjent ble spilt inn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!