Steven Seagal og Vladimir Putin

Her overleverer Putin et russisk pass til Hollywood-kjendisen:
- Han er som en bror for meg

Steven Seagal (64) er plutselig det «heiteste navnet i Russland».

GODE VENNER: Russlands president Vladimir Putin viser fram det nye passet til den amerikanske skuespilleren Steven Seagal, under et møte mellom de to i Kreml i Moskva fredag. Foto: Sputnik/Kreml/Alexei Druzhinin/NTB Scanpix
GODE VENNER: Russlands president Vladimir Putin viser fram det nye passet til den amerikanske skuespilleren Steven Seagal, under et møte mellom de to i Kreml i Moskva fredag. Foto: Sputnik/Kreml/Alexei Druzhinin/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I begynnelsen av november ble det kjent at den avdanka amerikanske actionfilm-skuespilleren hadde blitt russisk statsborger. Seagal sluttet seg med det til en rekke andre kjendiser som de siste åra har fått russisk statsborgerskap, blant dem skuespilleren Gérard Depardieu og bokseren Roy Jones Jr.

Men Russlands president Vladimir Putin ville åpenbart gjøre ekstra stas på landets seneste innvandrer. Under et møte fredag overleverte Putin personlig et russisk pass til den aldrende actionhelten.

Putin sier selv at han håper statsborgerskapet kan være med på å oppmuntre til et bedre forhold mellom USA og Russland, ifølge The Moscow Times.

- Putin er en av de store

Putins talsmann Dmitrij Peskov sa i begynnelsen av november at Seagal «lenge har bedt om å få tildelt russisk statsborgerskap», og la til at «han er kjent for sine varme følelser overfor vårt land, noe han aldri har lagt skjul på, og han er også en kjent skuespiller, så vi hadde grunnlag for å gjøre ham til russisk statsborger», meldte NTB den gang.

64 år gamle Seagal er opprinnelig fra USA. De siste årene har han dratt regelmessig til Russland, og han har stilt opp på flere kampsport-begivenheter sammen med Putin. Seagal har også forsvart Putins politikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer