Ari Behns bortgang:

Her skal Ari Behn gravlegges

Etter familiens eget ønske.

HEDRET ARI: Da Ari Behn ble bisatt i Oslo Domkirke var det mange som hedret den avdøde kunsteren og fofatteren. Video: NRK og Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

25. desember i fjor gikk Ari Behn bort etter å ha tatt sitt eget liv. Han ble 47 år gammel. 3. januar i år ble han bisatt fra en fullsatt Oslo domkirke, der kongefamilien og en rekke prominente gjester var til stede.

Nå har det gått ti dager siden bisettelsen, og nå opplyser familiens talsperson, Geir Håkonsund, til Dagbladet at Behn vil gravlegges på Vår Frelsers gravlund i Oslo, etter familiens eget ønske.

- Vi kommer ikke til å si noe mer utover at Ari Behn vil gravlegges på Vår Frelsers gravlund i Oslo, sier han til Dagbladet.

Han opplyser videre at familien ikke ønsker å si noe mer om saken, og at de heller ikke kommer til å uttale seg på et seinere tidspunkt.

Det var VG som først omtalte saken.

RØRT: Jonas Gahr Støre var imponert over talen til Maud Angelica Behn. Vis mer

Bisatt 3. januar

Det har nå gått halvannen uke siden Ari Behn ble bisatt fra en fullsatt Oslo domkirke fredag 3. januar. En rekke gjester var til stede i bisettelsen, deriblant NATO-sjef Jens Stoltenberg og personer fra det offisielle Norge, blant andre statsminister Erna Solberg.

I tillegg var kronprinsesse Victorias (42) ektemann prins Daniel (46) til stede. Han kom i bisettelsen sammen med Petra Laurentien Brinkhorst av Nederland.

BISATT: Ari Behn ble bisatt 3. januar i år. Nå er det klart hvor han skal gravlegges. Foto: NTB Scanpix
BISATT: Ari Behn ble bisatt 3. januar i år. Nå er det klart hvor han skal gravlegges. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sigvart Dagsland og Erik Hillestad framførte «Alt eg så» som solosang. Bisettelsen ble avsluttet med klokkespillet «Arie for Ari» av musiker og komponist Jon Håtun, også kjent som Jono El Grande.

Kåre Conradi, Dennis Storhøi og Elisabeth Thorsen leste tekster, og Ari Behns mor og far og søsken holdt minneord.

Mest oppmerksomhet fikk imidlertid Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, som holdt en gripende tale om farens bortgang.

TRENGER DU HJELP?

  • Akutt selvmordsfare: 113
  • Legevakt: 116117
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no
  • Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/
  • Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

Rørende minnetale

- I dag skal jeg holde tale for deg, og jeg skjelver kanskje også litt på hendene. Jeg skulle gi deg denne tegningen som julegave. Jeg jobbet på den i minst ti timer. Og mens jeg tegnet den, tenkte jeg på hvor mye jeg elsker deg, og hvor spent jeg var på å se reaksjonen din, var blant det hun sa i minnetalen.

Ari Behn gikk bort 1. juledag i fjor, dagen etter julaften. I talen fortalte 16-åringen at hun hadde gledet seg til å feire jul med faren og til å se han igjen.

- Men, nå vil jeg aldri kunne se det koselige smilet ditt, og de snille øynene dine igjen, fortsatte hun.

Maud Angelica avsluttet med å takke for alle som har kommet for å minnes hennes far Ari Behn.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

- Jeg husker så vidt siste gang jeg så deg. Det siste jeg sa til deg var sannsynligvis at jeg elsket deg. Jeg skulle så inderlig ønske at jeg kunne ha sagt ha det til deg, eller gitt deg tegningen min.

Nyheten om Ari Behns dødsfall kom 1. juledag i fjor, og preget hele nasjonen. Kort tid etter at nyheten slo ned som et lyn, begynte kondolansene å bre seg om i sosiale medier. Venner, familie og totalt fremmede delte lovord om 47-åringen, som på forskjellige måter hadde rørt dem alle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer