Prins Sverre Magnus:

Her skal han gå på skole

Prinsen er klar for nye utfordringer til høsten.

VIDEREGÅENDE: Kongehuset avslører mandag hvor prins Sverre Magnus skal bli elev til høsten. Foto: Lise Åserud / NTB
VIDEREGÅENDE: Kongehuset avslører mandag hvor prins Sverre Magnus skal bli elev til høsten. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Sverre Magnus (15) begynner på Elvebakken videregående skole til høsten. Det opplyser kongehuset i en pressemelding mandag formiddag. Prinsen skal gå på linja Informasjonsteknologi og medieproduksjon (IM).

Ifølge kongehuset gir utdanningen mulighet for både læretid, fagbrev og studiekompetanse.

Prins Sverre Magnus avsluttet ungdomsskolen tidligere denne våren. Han har vært elev ved Oslo Montessoriskole fra 2014 til 2020. Fra 2011 til 2014 gikk han på Jansløkka skole i Asker.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

Elvebakken videregående skole holder til i bydel Grünerløkka, og er en av Oslos største skoler med sine rundt 1350 elever. Prinsens storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra (17), går også på skolen.

Hun begynte som elev der i fjor høst, der hun går på den studiespesialiserende linja.

Elvebakken videregående skole beskriver seg selv om et sted hvor det er kort vei mellom tanke og handling, og at de tar med seg innspill, initiativ og tilbakemeldinger for å hele tida være i utvikling.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, sier at skolen er blant de beste i hovedstaden og at prinsen nå går i sin storesøsters fotspor.

- Prins Sverre Magnus gjør som storesøster prinsesse Ingrid Alexandra, og starter på populære Elvebakken videregående skole i Oslo. Skolen er en av hovedstadens beste skoler, og hadde også i år den høyeste poengsummen på studiespesialisering blant elevene som fikk plass på første inntaksrunde, sier Vagle til Dagbladet.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

Kongehuseksperten sier at også dronning Sonja (84) gikk på skolen i sin tid.

- Da het skolen Oslo yrkesskole, og den gang Sonja Haraldsen utdannet seg i kjole og draktsøm. Jeg tipper bestemor synes det er moro at begge de to barnebarna på sett og vis følger i hennes fotspor.

Skøyerprins

Prins Sverre Magnus er med andre ord på vei over i en ny fase i livet, og skal ta fatt på nye utfordringer. 15-åringen er nok mest kjent for sin etter hvert så berømte «dabbing» på slottsbalkongen i mai 2017.

Skøyerprinsen klarte ikke å la være da han og resten av kongefamilien skulle vinke til det norske folk i forbindelse med feiringen av kongeparets 80-årsdager.

Gjester fra kongehus i hele Europa tok del i festlighetene, men det var prinsen som stjal overskriftene.

OVERRASKER: Kronprinsesse Mette-Marit gjestet P3-programmet «The Kåss Furuseths» på Valentinsdagen. Da ble hun overrasket med dette spørsmålet. Bilder med tillatelse fra NRK. Vis mer

«Dab» er en slags dansebevegelse som kommer fra hip hop, der man gjentatte ganger dypper hodet i armkroken samtidig som den motsatte armen strekkes strakt opp og ut til siden.

Sverre Magnus' armbevegelser gikk viralt, og ble også omtalt i en rekke store internasjonale medier som Daily Mail, Cosmopolitan og E! Online. Prinsen var bare elleve år den gang, og mange syntes nok det var gøy at han brøt med den ellers så strenge kongelige etiketten.

Stresset mor

Da kronprinsesse Mette-Marit (47) gjestet podkasten «The Kåss Furuseths» tidligere i år, fikk hun spørsmål av programleder Else Kåss Furuseth (40) om hun likte sønnens stunt.

- Da Magnus dabbet? Altså, jeg fikk ikke latterkrampe … eller jo, jeg tror jeg begynte å le, men jeg ble mer stresset av det, fortalte hun åpenhjertig.

Årsaken til at kronprinsessen ble en smule stresset av stuntet, var at hun var redd for at sønnen skulle gjøre det flere ganger dersom mottakelsen var god.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Det er tull at vi ikke lo, for vi lo faktisk veldig. Men jeg var så redd for at han skulle få den oppmerksomheten, og skjønne at det var noe gøy han gjorde, og så gjøre det igjen neste gang. Få feil type oppmerksomhet. Som mor var jeg mer bekymret for hvor det skulle føre ham hen. Men det var jo veldig morsomt, det var det ingen tvil om, sa Mette-Marit i podkasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer