Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prinsesse Ingrid Alexandra:

Her skal prinsessa bli elev til høsten

Kongehuset avslører hvilken skole prinsesse Ingrid Alexandra skal begynne på til høsten.

FØLGER I SONJAS FOTSPOR: Til høsten skal prinsesse Ingrid Alexandra begynne i 1. klasse på Elvebakken videregående skole. Denne skolen har også bestemora dronning Sonja gått på. Foto: NTB Scanpix
FØLGER I SONJAS FOTSPOR: Til høsten skal prinsesse Ingrid Alexandra begynne i 1. klasse på Elvebakken videregående skole. Denne skolen har også bestemora dronning Sonja gått på. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mandag formiddag avslører kongehuset på sine nettsider at prinsesse Ingrid Alexandra (16) skal begynne i 1. klasse på Elvebakken videregående skole i Oslo til høsten.

Overfor Dagbladet forteller kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, at prinsesse Ingrid Alexandra ønsker å gå på en skole i Oslo, og at valget derfor falt på Elvebakken.

- Hun skal gå på studiespesialiserende linje, legger hun til.

Skolen holder til i bydel Grünerløkka, og er en av Oslos største skoler med sine rundt 1350 elever.

På skolens nettsider står det at skolens slagord er «Elvebakken - noe mer …».

Elvebakken videregående skole beskriver seg selv om et sted hvor det er kort vei mellom tanke og handling, og at de tar med seg innspill, initiativ og tilbakemeldinger for å hele tida være i utvikling.

BLIR ELEV VED VIDEREGÅENDE SKOLE: Prinsesse Ingrid Alexandra skal begynne på Elvebakken videregående skole som befinner seg på Grünerløkka i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BLIR ELEV VED VIDEREGÅENDE SKOLE: Prinsesse Ingrid Alexandra skal begynne på Elvebakken videregående skole som befinner seg på Grünerløkka i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Kreativt miljø

Overfor Dagbladet forteller Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng at det er hyggelig at prinsesse Ingrid Alexandra går sine egne veier og blir elev ved Elvebakken.

- Skolen er en av Oslos aller beste videregående skoler, og er kjent for å ha et kreativt miljø, fortsetter han.

Stavseng påpeker at Ingrid Alexandra nå har gått fra privatskole i Bærum via Uranienborg skole, til en videregående skole ved Akerselva.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Det er et stort sprang, og det blir spennende å se hva slags studieretning Ingrid Alexandra kommer til å velge, sier han, og legger til at også dronning Sonja (83) har vært elev ved skolen.

SAMLET: Her er prinsesse Ingrid Alexandra avbildet sammen med familien sin bestående av kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpiX
SAMLET: Her er prinsesse Ingrid Alexandra avbildet sammen med familien sin bestående av kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit og prins Sverre Magnus i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpiX Vis mer

Nyheten om planene for høstens skolegang kommer etter at prinsesse Ingrid Alexandra avsluttet ungdomsskolen denne våren, etter å ha vært elev ved Uranienborg skole i Oslo.

Ingrid Alexandra har tidligere gått på Oslo Internasjonale Skole på Bekkestua fra 2014 til 2019, og på Jansløkka skole i Asker fra 2010 til 2014.

RØRT: Kronprinsesse Mette-Marit ble rørt til tårer da datteren hennes holdt en tale etter konfirmeringen. Video: NRK. Vis mer

Hyllet Ingrid Alexandra

Som nevnt har prinsessa nå lagt bak seg ti år med skolegang - i likhet med en lang rekke andre ungdommer her til lands.

I den anledning delte kronprinsesse Mette-Marit (46) et innlegg på Instagram forrige måned hvor hun hyllet dattera.

Til et bilde av Ingrid Alexandra og kronprins Haakon, skrev Mette-Marit følgende:

«Stolt pappa. Ingrid ferdig med 10 års skolegang. Takk til alle lærere, skolevenner og gode foreldre gjennom alle disse åra i Asker, Bærum og nå siste året på Uranienborg skole. Vi kunne ikke vært mer stolte av denne skjønne jenta vår».

Kronprinsessa delte også et bilde fra prinsessas første skoledag.

HALLING: Mens kongefamilien, sammen med Kate og William, går gjennom Ingrid Alexandras skulpturpark, briljerer dronning Sonja med kunnskaper om... hallingdans? Video: Ruben Pedersen Vis mer

Delte hyggelig sommerhilsen

Med ti års skolegang bak seg kan prinsesse Ingrid Alexandra endelig ta seg en velfortjent ferie, og i helga fikk man et lite innblikk i kongefamiliens sommerferie.

Lørdag fylte nemlig dronning Sonja 83 år og tradisjonen tro ble bursdagen feiret på kongeparets sommersted Mågerø på Tjøme. De siste åra har dronninga valgt å holde en lav profil på fødselsdagen sin, og som regel har feiringen vært privat.

Det var også i tilfelle i år, noe kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, bekreftet overfor Dagbladet. I juni fortalte Varpe at kongeparet skal være på nettopp Mågerø i store deler av sommerferien, og nå later mye til at dronninga inviterte til feiring på det tradisjonsrike sommerstedet også i år.

I helga delte nemlig det norske kongehuset en sommerhilsen fra kongefamilien i sosiale medier. Bildet er etter alle solemerker tatt på kongeparets sommersted, og på bildet smilte kongefamilien pent til kamera.

- Kongefamilien ønsker alle sammen en riktig god sommer, het det i innlegget.

På bildet satt kongefamilien samlet rundt et langbord utendørs, og på den ene bordenden sto dronninga med utslåtte armer. Det er ikke godt å si om bildet er tatt på Sonjas 83-årsdag, men det så I hvert fall ut til at kongefamilien nøt hverandres selskap.

Til stede var kong Harald, kronprinsparet og barna Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus (14), samt prinsesse Märtha Louise (48) og hennes to døtre Maud Angelica (17) og Leah Isadora (15). Yngstedattera Emma Tallulah (11) var imidlertid ikke med på bildet.

Heller ikke kronprinsesse Mette-Marits eldste sønn, Marius Borg Høiby (23), var å se på bildet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!