«THE SHOW MUST GO ON»: Her står Bettan på scenen i Tønsberg torsdag kveld. Det få uker etter at ektemannen hennes gikk bort. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
«THE SHOW MUST GO ON»: Her står Bettan på scenen i Tønsberg torsdag kveld. Det få uker etter at ektemannen hennes gikk bort. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Her står Bettan på scenen igjen etter ektemannens død

Bettan strålte under nytt show i Tønsberg. 

(Dagbladet): Elisabeth «Bettan» Andreassens ektemann, Tor Andreassen, døde brått av et hjerteinfarkt mandag 13. juni.

Tirsdag 21. juni ble han bisatt i Ullern kirke. Etter det tunge tapet til Bettan og døtrene var det usikkert om hun skulle gjennomføre de planlagte showene hun skulle spille i Oseberg Kulturhus i Tønsberg.

PÅ SCENEN SAMMEN: Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen sto i kveld sammen under «La det swinge»-showet i Tønsberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ SCENEN SAMMEN: Hanne Krogh og Elisabeth Andreassen sto i kveld sammen under «La det swinge»-showet i Tønsberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«La det swinge - with a little help from my friends» gikk imidlertid av stabelen i dag. Dette er første gang Andreassen har stått på scenen siden ektemannens bortgang.

Imponerte

- Takk, det varmer. Det er godt å være her, sa en rørt Bettan fra scenen.

Dagbladets Anders Grønneberg er tilstede under premieren i kveld. Han forteller at det var sterkt å se artisten på scenen i kveld.

- Det var sterkt å se Bettan. Hun fikk strålende applaus for sin tolkning av «Danse mot vår», forteller Grønneberg.

STÅENDE APPLAUS: Elisabeth Andreassen fikk stående applaus under kveldens show. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STÅENDE APPLAUS: Elisabeth Andreassen fikk stående applaus under kveldens show. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Bettan var ikke alene på scenen i kveld. Hanne Krogh og Marianne Antonsen var noen av artistene som lot det swinge i Tønsberg.

I Tors minne

Da nyheten om Tors dødsfall kom var det usikkert om Bettan skulle gjennomføre showene.

Produsent Trygve Sundbø understreket imidlertid at showene skulle spilles. Det i ektemannens minne.

Under bisettelsen kom Bettan og døtrene med sterke ord til mannen i sitt liv.

- Du var verdens beste ektemann. Du var verdens beste venn. Hadde han sett hvor mange som var her nå, hadde han blitt glad. Vi skal ta vare på hverandre i hans ånd. Hver eneste dag med deg har vært fantastisk. Vi hadde respekt for hverandre, sa Bettan i kirka.

Dattera Nora (19) sa at faren alltid har stilt opp for henne.

- I 19 år har jeg sittet på fanget ditt. Den roen jeg fikk hos deg fant jeg ingen andre steder. Du er borte nå, og det er ikke til å forstå. Det gjør vondt i hele kroppen, sa hun til de oppmøtte.

- Viktig med ros

Elisabeth og Tor Andreassen var sammen i 24 år, og giftet seg i 1994. Frieriet fant sted på restauranten Burger King. De har døtrene Anna (21) og Nora (19).

Tor Andreassen jobbet tidligere i matvarebransjen, men sluttet for å jobbe i Bettan AS. Han var også hjemme med barna i noen år da de var små.

Da Dagbladet møtte Tor og Bettan på sommerhytta på Brønnøya i 2013, tøyset artisten med at ektemannen skulle begynne å kjøre limousin.

Paret snakket også om kjærligheten til de har for hverandre (krever innlogg).

- Kjærligheten er som en fugl som er ute og flyr litt, og så kommer den tilbake. Det er viktig med humor, ros og mye kjærlighet, sa hun den gang.

Paret var også kjent for å tulle med hverandre. Under intervjuet vendte Bettan seg mot ektemannen og spurte ektemaken;

- Du får litt ros også av din kone?

- Jada, og kjeft når jeg fortjener det. Ser forresten at Beyoncé kommer til Oslo. Kanskje hun trenger en limosjåfør?, sa Tor i intervjuet.