GUL LØPER: SKAM-eventyret går mot slutten. I anledning avslutningsfest møter stjernene fra NRK-serien pressen. Her ankommer de den gule løperen. Video: Marie Røssland Vis mer

«SKAM»:

Her stråler «SKAM»-stjernene sammen for siste gang

Fredag kveld samlet skuespillerne seg på Sentralen for å feire den aller siste episoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld er det duket for «SKAM»-fest på Sentralen i Oslo sentrum for å avslutte og feire fire suksessrike sesonger av den populære NRK-serien.

På den gule løperen troppet skuespillerne opp for å svare på spørsmålet alle lurer på: Hva skal de gjøre nå?

Stemningen i den stappfulle vinterhagen med nærmere 40 pressefolk, også fra Danmark, var til å ta og føle på. Serien har skapt flere store debatter her til lands og ikke minst slått alle rekorder når det kommer til seertall.

Derfor er avslutningen bittersøt både for de fremmøtte og hovedpersonene selv.

Skuespillerne kom i tre puljer, og gjengen til Sana, med Sanas bror, holder store, gule ballonger.

- Godt å gi seg på topp

Stemningen er overraskende rolig, men Henrik Holm tuller mye med fotografene. Spør hvor han skal se og vil være med på bildene til neste pulje.

- Et stort eventyr går mot slutten. Hvordan føles det?

- Det er veldig trist. Vemodig og rart og tenke på. Nå har vi holdt på i ett år og så er alt liksom over, forteller Iman, Josefine og Ina til Dagbladet.

- Det er litt trist. Samtidig er det jo et steg videre i livet, istemmer Yousef.

Det samme mener Carl Martin Eggesbø og Ina Svenningsdal, som spiller Eskild og Chris i serien.

- Det har vært noen fine år. Blir nok litt vemodig med siste klipp, forteller de til Dagsrevyen på NRK fredag kveld.

- Det er godt å ha blitt skjerma. Vi alle sammen unge mennesker som ikke vet hvordan vi skal takle alle tilbudene som kommer. Vi trodde det kun var snakk om en liten nettserie, innrømmer duoen.

Paret avslører også at både unge og gamle fans stopper dem på gaten.

- Da vi var i Berlin ble vi stoppet opp av tyrkiske gutter.

Nå ser de frem til en liten pust i bakken.

- Alle trenger en pause. Det er godt å gi seg på topp, mener de to.

<strong>FLOTTE FRØKNER:</strong> Skam-jentene hadde tatt på seg finstasen på den store kvelden.
FLOTTE FRØKNER: Skam-jentene hadde tatt på seg finstasen på den store kvelden. Vis mer

Amerikansk versjon

Den aller siste episoden av «SKAM» ble utsatt og sendes først i morgen kveld. Da skal seerne få ta farvel med favorittkarakterene sine før serien avsluttes for godt.

De mest trofaste av fansen kan i det minste trøste seg med - og glede seg til - den amerikanske versjonen som er ventet å starte høsten 2018.

Det er produsenten, Simon Fullers, produksjonsselskap XIX Entertainment som har kjøpt rettighetene til å produsere «Skam» til det amerikanske TV-markedet. Fuller står bak internasjonale suksesser som «Idol», «So you think you can dance» og er navnet bak popgruppen «Spice Girls».

Om savnet likevel blir for stort, kan fansen følge med på hva skuespillerne driver med videre på sosiale medier.

Stor begeistring internasjonalt

Det er ikke bare tenåringer som har fulgt med på den populære serien. Kjendisene har også vist sin begeistring for «SKAM» og fortalte nylig til Se og Hør hvilke øyeblikk de husker best.

JULEAVSLUTNING: Da lærerne ved Gefion Gymnasium i Køvenhavn skulle arrangere juleavslutning for elevene sine valgte de å kjøre en parodi av den norske TV-suksessen SKAM. Elevene ved skolen var målløse og fornøyde med lærernes innsats. Video: Gefion Gymnasium / Hele videoen ser du her: https://youtu.be/3CSUmU_G4Cc Vis mer

NRK-serien har ikke bare slått an i hjemlandet, men også internasjonalt har flere fått øynene opp for hovedpersonene.

Isak og Even har blant annet vunnet en kåring som årets par, og på filmnettstedet IMDB har serien slått både «Modern Family» og «Mad Men» i rangering.

Serien har tatt av i Danmark og Sverige, og på Island prøver ungdommen å snakke norsk etter inspirasjon av serien. I tillegg har det i Danmark og Sverige dukket opp en rekke parodier på serien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer