Thomas Alsgaard:

Her svartnet det for Alsgaard

- Jeg husker ikke noe fra den dansen.

BLACKOUT: Selv om forrige ukes dans kunne oppfattes litt keitete, var det umulig for seerne å se at at det svartnet helt for Thomas Alsgaard. Nå røper han historien. Foto: Espen Solli / TV 2
BLACKOUT: Selv om forrige ukes dans kunne oppfattes litt keitete, var det umulig for seerne å se at at det svartnet helt for Thomas Alsgaard. Nå røper han historien. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Hører man navnet Thomas Alsgaard (48), går nok ikke tankene til latinske rytmer og paljetter. Han har hele fem OL-gull, seks VM-gull og sju norske mesterskap på merittlista som skiløper, men denne høsten er skistøvlene lagt på hylla til fordel for lakksko.

Etter å ha blitt spurt utallige ganger, har han nemlig mannet seg opp til å bli med i «Skal vi danse». Sending nummer tre er nå for trappene, der han og dansepartner Rikke Lund skal svinge seg i en paso doble. Han legger ikke skjul på at det har vært tøft å plutselig skulle bli danser.

TRIKOT: Thomas Alsgaard og Oddbjørn Hjelmeset stilte villig opp i ballettkonkurranse med Senkveld-gutta. Video: TV 2 Vis mer

- Det har vært helt utrolig vanskelig, for dette er helt nye måter å bevege seg på for meg. Rytmen og flyten på ski kan ikke sammenliknes med det man må gjøre på dansegulvet, humrer han overfor Dagbladet.

Alsgaard har ikke fått de beste poengsummene de siste helgene, noe som muligens overrasker mange. Han er vant med å vinne i både skisporet og på tv, som da han stakk av med seieren i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» i fjor.

Han har imidlertid ikke gått inn i dette med håp om å vinne. Deltakelsen er målet i seg selv, sier han fornøyd.

SKRYTER: Thomas Alsgaard er meget fornøyd med å ha fått Rikke Lund som dansepartner. Foto: Espen Solli / TV 2
SKRYTER: Thomas Alsgaard er meget fornøyd med å ha fått Rikke Lund som dansepartner. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Fikk blackout

- Og hvis jeg skal være raus med meg selv så har jeg lært mer dans enn jeg trodde skulle være mulig. Rikke og jeg har det kjempegøy på trening, og det føles bra. Vi sikter etter å jobbe hardt, og målet er å levere under hver sending. Føler vi at vi klarer det, har det ikke så mye å si om dommerne viser fram en treer eller en åtter, forklarer Alsgaard.

Lange dager på dansestudioet tærer på, men det kommer seg. Det håper han I hvert fall, selv om pokalen virker veldig langt unna.

- Jeg blir nok ingen Nate (deltaker Nathan «Nate» Kahungu, journ.anm.), for han har rytmen i kroppen naturlig. Mange av de andre, yngre deltakerne tar også ting mye kjappere enn meg. Å komme til en finale er urealistisk, sier han.

Ser man hvordan det gikk sist lørdag, er det kanskje ikke så rart at den tidligere skiproffen har slike tanker om seg selv. Det gikk nemlig ikke helt etter planen for Alsgaard, som danset en wienervals til Ingrid Olavas «Take This Waltz».

GOD HJELP: Hadde ikke dansepartner Lund pratet med Alsgaard under valsen, kunne situasjonen blitt enda verre. Foto: Espen Solli / TV 2
GOD HJELP: Hadde ikke dansepartner Lund pratet med Alsgaard under valsen, kunne situasjonen blitt enda verre. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Jeg husker ikke noe fra den dansen. Jeg har helt blackout, sier han, og fortsetter:

- Dette er en arena jeg har fryktet hele livet, og alt svartnet for meg da vi entret parketten. Heldigvis har jeg verdens beste dansepartner som oppdaget det raskt, og hun fikk pratet meg gjennom det.

Dommerne ga paret kritikk på at de nettopp hadde pratet sammen under dansen, noe de mente ikke passet seg.

- Men om hun ikke hadde snakket til meg, hadde vi stått der ennå. Jeg har en del utfordringer knyttet til angst, fremmede mennesker og nye miljøer. Og når man da skal levere noe man ikke er helt komfortabel med, foran masse mennesker og kameraer … Jeg kan ikke forklare det, men det gikk helt i svart, sier han.

Nye vendinger

Forhåpentligvis skjer ikke det samme nå til helga. Han sier at han tidligere denne uka følte seg fortapt, men at det heldigvis har begynt å løsne litt de siste dagene inn mot sending. Han legger all sin takknemlighet på dansepartneren.

- Hun har åpnet nye dører for meg, og jeg gleder meg til hver eneste økt. Jeg er mye frustrert, men det blir alltid bedre når man kommer inn i koreografien, flirer han.

Alsgaard kom mye seinere inn i prosessen enn de andre deltakerne. Han hadde nemlig først takket nei, men da en annen deltaker trakk seg ringte TV 2.

KASTET INN: Han hadde egentlig takket nei til å være med, men da en annen deltaker meldte avbud et par uker før premiere, kastet Alsgaard seg inn i dansen. Foto: TV 2
KASTET INN: Han hadde egentlig takket nei til å være med, men da en annen deltaker meldte avbud et par uker før premiere, kastet Alsgaard seg inn i dansen. Foto: TV 2 Vis mer

- Og det er ikke mer enn fire uker siden jeg fikk det foreslått. Jeg har, med andre ord, ikke øvd spesielt mye på egen hånd. Det kom som lyn fra klar himmel.

Han har heldigvis kommet seg gjennom de første ukene uten nevneverdige skader eller strekker. Kroppen tåler en god del fra får, selv om han merker at han belaster steder som muligens ikke har vært så topptrente fra før.

- Livet mitt har en tendens til å ta retninger som er litt i strid med hva jeg egentlig tenker. Jeg ville ikke jobbe i media etter at jeg la opp, men så jobbet jeg plutselig i NRK. I sommer sa jeg at jeg aldri skulle være med i «Skal vi danse», men nå står jeg visst på parketten, flirer han.

«Skal vi danse» går direkte på TV 2 lørdag kveld fra 19:30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer