«Farmen»-Terje:

Her tar tårene helt over

Terje Leer lå 17 dager i respirator. Måneder etterpå fikk han takket flere av de om lag hundre personene som reddet livet hans. - Helt hinsides, mener han.

TÅREVÅTT: Følelsene satt løst da Terje Leer igjen besøkte sykehuset der han lå 17 dager i respirator. Her sammen med (fra venstre) Wenche Adelsteen Ruud, Camilla Ledsaak Lundal og Cecilie Fyllingslid. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TÅREVÅTT: Følelsene satt løst da Terje Leer igjen besøkte sykehuset der han lå 17 dager i respirator. Her sammen med (fra venstre) Wenche Adelsteen Ruud, Camilla Ledsaak Lundal og Cecilie Fyllingslid. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hele meg er redusert fortsatt. Man klarer ikke bygge en helt ny skrott uten videre. Det handler ikke bare om pusten, for alt jeg gjør nå er mye tyngre enn det var før. Det er mange som misforstår, og tar som en selvfølge at dette går bra. Men det tar faktisk lang tid.

Det var i midten av mai at Terje Leer (56), som deltok i «Farmen» i 2019, til Dagbladet snakket ut om sin største krise så langt i livet. I januar ble han nemlig smittet av coronaviruset.

Terje ble smittet først, og ikke lenge etterpå var også kona Åse Line (52) og parets døtre, Malene (27) og Andrine (22), syke.

Drømte om egen begravelse

Samtlige i familien taklet viruset bra. Bortsett fra Terje, som ble dårligere og dårligere. Plutselig hadde han over 40 i feber, og det begynte dermed å bli kritisk. Etter besøk hos lege og sykehus ble det til slutt bestemt at 56-åringen måtte legges i respirator.

Der lå han i 17 dager, 16 av dem i kunstig koma. I mai fortalte Leer til Dagbladet at han opplevde noen vanvittige drømmer, deriblant sin egen begravelse. Det var langt fra skrevet i stein at han noensinne skulle våkne igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer