Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markles brudekjole:

Her viser Meghan Markle fram brudekjolen

Endelig fikk folket se den strengt hemmelige brudekjolen.

MEGHAN OG HARRY: Få med deg alt om det britiske prinsebryllupet i Se og Hørs direktesending, ledet av Miriam Bakkejord og Anders Johan Stavseng. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on May 19, 2018 at 7:21am PDT Det har vært knyttet enorme forvetninger til Meghan Markles (36) valg av brudekjole.

På vei inn i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London fikk den store folkemengden og de mange millioner som følger bryllupet via tv-skjermen, endelig de første glimtene av 36-åringens brudekjole.

MEGHAN OG HARRY: Se de første glimtene av brudekjolen til Meghan Markle. Video: AP Vis mer

Meghans kjole er laget av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller. Hun ble i fjor den første kvinnelige kunstneriske ansvarlige hos franske Givenchy.

- Jeg elsker den. Den er elegant, tidløs - akkurat slik jeg regnet med, sier fitnessinstruktøren Jade Williamson fra Windsor til NTB idet vielsen er et faktum.

TIARA: Meghan Markle har fått låne sin tiara av dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix
TIARA: Meghan Markle har fått låne sin tiara av dronning Elizabeth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bruden hadde på seg slør og en glitrende tiara. Tiaraen Meghan Markle har på seg er lånt av dronning Elizabeth.

- Det ser ut som en Mette-Marit-aktig kjole i sin enkelhet. Fantastisk vakkert. Stilrent og elegant, sier moteekspert Marianne Jemtegård om kjolen.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks. Vis mer

Motebloggeren Jacklyn Gerace, som har reist helt fra USA for å få med seg den transatlantiske fusjonen mellom prins Harry og Hollywood-skuespilleren Markle, er derimot ikke helt overbevist.

KJOLEN: Meghan Markles kjole er designet av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller.
KJOLEN: Meghan Markles kjole er designet av den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller. Vis mer

- For å være ærlig er jeg lite imponert. Jeg ventet meg noe mer spektakulært. Selv om jeg digger sløret, synes jeg dette blir litt for hverdagslig, sier hun til NTB.

- Markle og Keller jobbet tett sammen om uttrykket, heter det i en uttalelse fra Kensington Palace, som bekreftet kjolevalget idet brudefølget inntok St. George's Chapel lørdag.

Prins Harry og prins William ankom kapellet sammen rundt klokka 12.37. Moteekspert Marianne Jemtegård forteller at prins Harry har kledd seg flott til et formiddagsbryllup som dette. Han har på seg uniform og hatt - skjegget har han imidlertid beholdt.

VAKKER: - Det ser ut som en Mette-Marit-aktig kjole i sin enkelhet. Fantastisk vakkert. Stilrent og elegant, sier Jemtegård om kjolen. Foto: NTB Scanpix
VAKKER: - Det ser ut som en Mette-Marit-aktig kjole i sin enkelhet. Fantastisk vakkert. Stilrent og elegant, sier Jemtegård om kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var en tydelig rørt prins Harry som tok imot sin brud. Fredag formiddag ble det kjent at det var Harrys far, prins Charles (69), som fikk oppdraget om å lede Markle opp kirkegulvet. Dette etter at brudens egen far ble nødt til å trekke seg fra bryllupet.

Saken oppdateres.

RETTE EKTEFOLK: Prins Harry og Meghan Markle ga hverandre sitt ja under lørdagens vielse. Foto: NTB Scanpix
RETTE EKTEFOLK: Prins Harry og Meghan Markle ga hverandre sitt ja under lørdagens vielse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stort hemmelighold

I forkant av bryllupet har designeren av brudekjolen blitt holdt strengt hemmelig.

Da hun forlovet seg, ble Markle fotografert i en 500 000-kroners kjole fra britiske Ralph & Russo, et merke som mange har spekulert i som aktuelt for brudekjolen også.

KLEDD I HVITT: Meghan Markle på vei inn på Windsor slott, hvor vielsen finner sted. Foto: NTB Scanpix
KLEDD I HVITT: Meghan Markle på vei inn på Windsor slott, hvor vielsen finner sted. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spørsmålet har vært hvorvidt amerikanske Markle velger britisk eller amerikansk design. Da hertuginne Kate giftet seg i 2011, var det i en kreasjon fra britiske Alexander McQueen signert Sarah Burton.

Så sent som dagen før bryllupet ble britiske Stella McCartney nevnt som en potensiell kandidat til å ha designet brudekjolen, skriver New York Post.

Ulike bettingsider på nettet har selvsagt også skodd seg på de mange spekulasjonene rundt Markles brudekjole. Ifølge magasinet Town & Country har designere som Erdem, Roland Mouret og Inbal Dror vært blant bettingfavorittene, sammen med Jenny Packham - en av hertuginne Kates yngdlingsdesignere - og ovennevnte Alexander McQueen.

Siste godkjenning

Ifølge Town & Country har dronning Elizabeth (92) fått se kjolen til Meghan Markle før vielsen, muligens for å gi den en siste godkjenning.

Den amerikanske hoffreporteren Omid Scobie skrev på Twitter for en drøy uke siden at brudekjolen til Markle var fiks ferdig og ble oppbevart trygt - formodentlig bak stengte dører - inne på Windsor Castle i forkant av bryllupsdagen.

En kongelig brud som imidlertid fikk oppleve at ikke alt var som det skulle med kjolen på selveste bryllupsdagen, var prinsesse Madeleine av Sverige (35).

Flotte bilder fra en flott dag! ❤️💍😭 Vi gratulerer! 📷 NTB Scanpix

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

Hun giftet seg med amerikanske Chris O'Neill (43) i 2013, og i en SVT-dokumentar som ble vist på tv i Sverige nylig, røpet hun følgende drama:

- Jeg hørte at klokkene begynte å ringe og jeg står der i kjolen - og den var altfor stor.

BRYLLUP: Flere kjendiser er invitert til bryllupet til prins Harry og Meghan Markle. Oprah Winfrey og Beckham-familien er blant flere store navn på gjestelista. Video: AP Vis mer

I dokumentaren, som omhandlet kongelige brudekjoler, får man høre at kjolens berømte designer, Valentino Garavani, hadde med seg syersker som måtte sy om kjolen på stedet for å redde situasjonen.

- De sprang rundt oss som små mus og sydde sammen hele kjolen. Pappa sto tålmodig ved dørterskelen. Det ble OK i siste sekund, men det ble litt nervøst når klokkene ringte og de fortsatt sydde på kjolen, forklarte Madeleine.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!