Carrie Fisher:

Heroin, kokain og andre rusmidler funnet i «Star Wars»-stjernas kropp

Det har vært mye spekulasjoner rundt Carrie Fishers dødsårsak, nå er trolig årsaken funnet.

GIKK BORT: I desember gikk skuespiller Carrie Fisher bort. Helt siden hennes død har spekulasjoner rundt dødsårsaken svirret. Foto: AP Photo/Chris Pizzello
GIKK BORT: I desember gikk skuespiller Carrie Fisher bort. Helt siden hennes død har spekulasjoner rundt dødsårsaken svirret. Foto: AP Photo/Chris Pizzello Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nylig ble det kjent at «Star Wars»-stjerna Carrie Fisher døde av søvnapné i en kombinasjon med flere andre faktorer, uten at det var mulig å slå fast en hovedårsak.

Nå ser det imidlertid ut til at en rekke ulike rusmidler skal ha vært årsaken til Fishers bortagang. Dette melder nyhetsstedet AP.

I en ny rapport, offentliggjort mandag, kommer det frem at Fisher hadde tatt kokain tre dager før flyturen hvor hun ble dårlig. Likevel kan ikke etterforskerne fortelle hvor stor innvirkning dette og andre stoffer hadde på hennes død.

Det var lille julaften at Fisher fikk et hjerteinfarkt ombord på et fly fra London til Los Angeles - 15 minutter før landing. 60-åringen ble deretter lagt inn på intensivavdeling ved et sykehus i Los Angeles, der hun døde fire dager senere.

Kokain er imidlertid ikke det eneste stoffet som ble funnet i systemet hennes. Spor av heroin og MDMA kommer også frem, men etterforskning kan ikke fastslå når Fisher skal ha tatt disse stoffene.

- Fru Fisher led av det som kan late til å ha vært akutt hjertestans på flyet, etterfulgt av oppkast og søvnapné. Basert på tilgjengelig toksikologisk informasjon, kan vi ikke fastslå betydningen av de stoffene som ble oppdaget i fru Fishers blod og vev med tanke på dødsårsaken, heter det i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer