Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Philip:

Hertugen av Edinburgh er innlagt på sykehus

Ble lagt inn på sykehus i går.

INNLAGT: Onsdag ble hertugen av Edinburg innlagt på sykehus. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT: Onsdag ble hertugen av Edinburg innlagt på sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hertugen av Edinburgh, prins Philip (96), har blitt lagt inn på sykehus for behandling av en infeksjon.

Det melder Sky News.

- Hertugen av Edinburgh ble lagt inn på King Edward VII-sykehuset i London tirsdag, som et forebyggende tiltak mot en infeksjon. Infeksjonen skal skyldes en tidligere sykdom, sier en talsmann for Buckingham palace til nyhetsnettstedet.

Ifølge nyhetsnettstedet skal hertugen ha hatt noen medisinske problemer gjennom årene, men syntes å være i god helse på tirsdag under den årlige begivenheten på Ascot galoppbane i England.

Planen var å returnerne til travbanen i dag for å følge dronning Elizabeth til statens åpning av parlamentet - noe prins Charles nå tar over.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Hertugen, som feiret sin 96-årsdag den 10 juni, trekker seg fra sine kongelige plikter for godt.

96-åringen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1953, skal fullføre alt han har planlagt ut august, opplyste kongehuset den gangen - da de innkalte til et hastemøte som skapte store spekulasjoner.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste åra. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte kongehusekspert Caroline Vagle til Dagbladet den gangen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

ORDSPILL: Prins Philip, hertugen av Edinburgh, trekker seg fra sine kongelige plikter for godt. Guest (no name given): "I am sorry to hear that you are standing down"; Prince Philip: "Well, I can't stand up much longer." Vis mer
Hele Norges coronakart