Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hertuginne Kate og prins William skal møte «Skam»-stjernene i Norge

Det opplyset kongehuset.

KLARE FOR NORGE: Prins William og hertuginne Kate kommer til Norge 1. og 2. februar. Ifølge programmet, får de britiske gjestene blant annet møte «Skam»-stjernene. Foto: NTB Scanpix
KLARE FOR NORGE: Prins William og hertuginne Kate kommer til Norge 1. og 2. februar. Ifølge programmet, får de britiske gjestene blant annet møte «Skam»-stjernene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når Prins William (35) og hertuginne Kate (35) kommer til Norge 1. og 2. februar, skal de blant annet besøke Hartvig Nissens skole for å møte skaperne og skuespillerne bak «Skam».

Det opplyser kongehuset i en pressemelding.

Temaet for besøket blir mental helse, hvor det åpnes for diskusjoner med elever, lærere og skuespillere om de utfordringer som kan møte ungdom i oppvekst i dagens samfunn, deriblant identitetsproblemer, mobbing, seksuelle overgrep og spiseforstyrrelser.

LEDSAGET AV KRONPRINSPARET: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon skal ledsage de britiske gjestene når de kommer til Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEDSAGET AV KRONPRINSPARET: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon skal ledsage de britiske gjestene når de kommer til Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Mye på agendaen

Det blir et tett program for hertugparet når de endelig avlegger et offisielt besøk til Norge. ​Kate og William vil bli møtt av vårt eget kronprinspar, når de ankommer torsdag 1. februar.

Etter en privat lunsj på Slottet, vil prinsen og hertuginnen bli vist rundt i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark, før de torsdag ettermiddag skal besøke norske og britiske oppstartbedrifter og gründere i MESH i Oslo.

BESØKER SKULPTURPARKEN: Prinsesse Ingrid Alexandra under avdukningen av to nye skulpturer i sin egen skulpturpark i Slottsparken i oktober. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BESØKER SKULPTURPARKEN: Prinsesse Ingrid Alexandra under avdukningen av to nye skulpturer i sin egen skulpturpark i Slottsparken i oktober. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Torsdagen avsluttes med middag på Slottet, før det fredag er duket for besøket hos Hartvig Nissen, der «Skam» som kjent ble spilt inn.

Hertuginne Kate og og prins William blir deretter invitert til privat lunsj med kronprinsparet på Skaugum, før turen går videre til Holmenkollen.

Sammen med kronprinsparet venter først et besøk i skimuseet, tårnet og hoppbakken. Deretter til Øvresetertjern ved Tryvann.

Det var Kensington Palace som selv meldte nyheten om det forestående norgesbesøket i oktober. De skrev at det verdenskjente paret kommer til å dukke opp tidlig i 2018, og at de også skal innom Sverige på reisen sin.

Møttes før

De kongelige parene har mye til felles, men møtes ikke ofte. Det var først i 2012 at hertuginne Kate og kronprinsesse Mette-Marit møttes for første gang, under de olympiske leker i London.

I begynnelsen av september kom også den gledelige nyheten om at hertuginne Kate var gravid med parets tredje barn. Paret har sønnen George (4) og Charlotte (2) fra før, og tredjemann er ventet i april 2018.

Med andre ord vil hertuginne Kate kun ha tre måneder igjen av svangerskapet under besøket i Norge.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng har tidligere forklart at forholdet mellom den norske og den britiske kongefamilien lenge har vært nært.

- Det har i alle år vært et nært forhold mellom det norske og britiske kongehus. Vår egen dronning Maud var britisk kongsdatter, og både kong Haakon og kong Olav tilbragte mye tid i England. Kong Olav var også fast gjest under Trooping the colour, og sto blant annet på balkongen sammen med prinsesse Diana, forklarte han.

Dronning Elizabeth har vært i Norge fire ganger. Første gang i 1955, året etter at hun ble kronet som dronning. Dronningen besøkte også Norge i 1969, 1981 og i 2001.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!