Hertuginne Kate føder:

Hertuginne Kates fødsel er i gang

Kate og William venter sitt tredje barn.

FAMILIEFORØKELSE: Fire blir til fem når Kate og William ønsker sitt tredje barn velkommen til verden. Fra før har paret barna George og Charlotte. Foto: NTB scanpix
FAMILIEFORØKELSE: Fire blir til fem når Kate og William ønsker sitt tredje barn velkommen til verden. Fra før har paret barna George og Charlotte. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hertuginne Kate (36) og prins William (35) venter sitt tredje barn, og ifølge det britiske kongehuset er barnet ventet å komme ganske så snart.

Mandag formiddag opplyser Kensington Palace på Twitter at 36-åringen ble lagt inn på St Mary's Hospital i London i dag tidlig. De informerer at fødselen er i gang, og at den er «på et tidlig stadium».

Fra før har Kate og William sønnen George (4) og datteren Charlotte (2).

Lille prins George kom til verden ved St. Marys sykehus i London 22. juli 2013, mens lillesøster Charlotte ble født på samme sykehus 2. mai 2015.

Slet med svangerskapsplager

Det var i starten av september i fjor at det britiske kongehuset delte nyheten om at Kate og William ventet sitt tredje barn.

«Hertugen og hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter sitt tredje barn», skrev kongehuset på Twitter.

Nyheten om graviditeten ble kunngjort tidligere enn hva som er vanlig i kongelige kretser, og årsaken til dette var at Kate slet med den sjeldne graviditetssykdommen «hyperemesis gravidarum», eller ekstrem svangerskapskvalme - som det heter på norsk.

Det innebærer blant annet kvalme, vektnedgang og dehydrering.

Hertuginnen har lidd av samme tilstand også gjennom sine to tidligere svangerskap.

Kate ble derfor nødt til å sette alle sine kongelige plikter til side for en periode, og var også så dårlig at hun ikke fikk fulgt lille prins George til hans første skoledag.

Det var først i oktober at kongehuset bekreftet når den nye babyen var ventet.

«Hertugen og hertuginnen av Cambridge er glade for å kunne meddele at de venter en baby i april 2018», skrev kongehuset på Twitter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer