Hertuginne Meghan og prins Harry:

Hertugparet ble buet på

Fikk gjennomgå da de ankom St. Paul-katedralen.

KALD VELKOMST: Hertuginne Meghan og prins Harry ble møtt med buing. Foto: Kirsty O'Connor/AP/NTB
KALD VELKOMST: Hertuginne Meghan og prins Harry ble møtt med buing. Foto: Kirsty O'Connor/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag var det duket for nok en feiring i forbindelse med dronning Elizabeths (96) platinajubileum, som markerer at hun inntok den britiske tronen for 70 år siden.

I den anledning var både hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) på plass ved festgudstjenesten i St. Paul-katedralen i London. Dette er den første store kongelige begivenheten de har deltatt på siden de trakk seg fra sitt kongelige verv tilbake i 2020.

Hertugparet så ut til å motta en varm velkomst av den frammøtte folkemengden, men sannheten er visst en helt annen.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Ikke på talefot

Ifølge flere utenlandske medier, deriblant Reuters, ble Meghan og Harry møtt med høylytt jubel - men også en god mengde med buing.

Hendelsen fant sted da hertugparet ankom katedralen mens de holdt hender, men det så ikke ut til at de ble nevneverdig påvirket av den kalde velkomsten.

Under festgudstjenesten skal heller ikke verken Harry eller Meghan ha vært på talefot med prins William (39) eller hans kone hertuginne Kate (40).

I stedet satt hertugparet sammen med hans søskenbarn, prinsesse Eugenie (32) og prinsesse Beatrice (33) og deres respektive ektemenn, Jack Brooksbank (36) og Edoardo Mapelli Mozzi (38).

Dårlig stemning

Overskriftene var mange da hertugparet i fjor lot seg intervjuet av Oprah, der blant annet Meghan beskyldte en ikke-navngitt person i kongefamilien for rasisme. Forholdet mellom familien og hertugparet skal ha vært av det kalde slaget siden da.

BARE TRIST: Dette sier ekspertene om det famøse Harry og Meghan-intervjuet. Vis mer

Harry og Meghan har også blitt splittende skikkelser i Storbritannia. Noen ser på dem som et friskt pust for et tradisjonsbundet monarki, mens andre og noen britiske medier håner dem for alt de gjør. Spesielt for avtalen de inngikk med den globale strømmetjenesten Netflix.

Paret trakk seg fra sine kongelige plikter i 2020, noe som kan forklare buingen de ble møtt med under platinajubileet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer