Johnny Depp og Amber Heard:

Hevder bildene er manipulert

Dramaet mellom Johnny Depp og ekskona Amber Heard ser ikke ut til å ta slutt med det første.

STRID: Det er flere år siden skuespillerduoen gikk hvert til sitt, men dramaet er fremdeles ikke lagt på is. Foto: Joel Ryan/ AP/ NTB
STRID: Det er flere år siden skuespillerduoen gikk hvert til sitt, men dramaet er fremdeles ikke lagt på is. Foto: Joel Ryan/ AP/ NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke første gang den bitre striden mellom Hollywood-stjerna Johnny Depp (58) og ekskona Amber Heard (35) blir blottlagt i media. Nå har det nemlig kommet fram nye detaljer.

Det skriver Page Six, som henviser til rettsdokumenter levert hos kretsdomstolen i Fairfax County.

I 2016 ble det kjent at skuespillerduoen skulle skilles, etter å ha hatt et svært turbulent forhold. Kort tid seinere ble også Depp anklaget for partnervold mot Heard gjentatte ganger.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Nytt søksmål

I en årrekke har det vært dårlig stemning mellom de tidligere ektefellene, hvor de flere ganger har anklaget hverandre i hytt og pine - for blant annet bæsjing i senga og vodkaflaske-angrep.

Selv om skilsmissen ble offisiell helt tilbake i 2017, blir det stadig avslørt nye detaljer om eksparet. Denne gang er det Depp som kjemper for at det han hevder er sannheten skal komme fram.

Nå er det nemlig tydelig at han har fått nok.

En domstol i Virginia avgjorde onsdag at Depps team kan få gi en ekspert tilgang til Heards telefon, i håp om å få bevist at hun forfalsket bilder av skadene han angivelig skal ha gitt henne.

«Pirates of the Caribbean»-stjerna står fremdeles i en juridisk kamp mot ekskona. Nå fører han et injuriesøksmål mot Heard på 50 millioner dollar, tilsvarende 428 millioner norske kroner.

Årsaken til søksmålet mot Heard er blant annet en artikkel fra 2019 som ble publisert i Washington Post. Der skrev hun om hvordan det var å leve med vold i hjemmet. Dette resulterte i at stjerna følte seg ærekrenket.

Heard skal aldri ha nevnt Depps navn i artikkelen.

Manipulering?

Som kjent har Heard tidligere gått ut med at hun ble utsatt for psykisk og fysisk vold av Depp mens de var sammen. I den forbindelse dukket det også opp en rekke bilder som ble delt verden rundt. Bildene, som hun selv hadde tatt, viste to blåmerker rundt øyeregionen.

På den tida påsto hun at det var Depp som hadde påført skadene.

VISTE FREM BLÅMERKER: Et av bildene av Amber Heard som er blitt delt offentlig. Foto: Fairfax County Court/ MEGA/ NTB
VISTE FREM BLÅMERKER: Et av bildene av Amber Heard som er blitt delt offentlig. Foto: Fairfax County Court/ MEGA/ NTB Vis mer

Det er disse bildene Depp har reagert kraftig på og hevder er manipulerte.

Benjamin Chew, Depps advokat, kom nylig med ferske anklager mot Heards advokat i dokumenter til kretsdomstolen i Fairfax County i Virginia:

«Ms. Heards advokat har gjentatte ganger brukt disse falske fotografiene ved vitneforklaringer under ed», hevder Chew i dokumentene.

Chew hevder også at tidligere bilder som ble gitt til Depps juridiske team, hadde blitt levert uten metadata, noe som vil si at ingen detaljer kunne bekreftes, ifølge eksperten deres Brian Neumeister.

«Mr. Neumeisters foreløpige undersøkelse viser at en rekke av fotografiene har blitt kjørt gjennom et redigeringsprogram kalt Photo 3, som enkelt kan manipulere bilder - for eksempel å legge på blåmerker som egentlig ikke eksisterte», hevder Chew.

Elaine Bredehoft, advokaten til Heard, sier følgende til Page Six om den pågående saken:

- Heard ønsker muligheten til å presentere bevisene sine i en rettssal, i en rettssak med en jury, neste år, sier hun, og hevder videre at Depp og hans juridiske team prøver å behandle saken ved hjelp av media.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer