Prins Harry og hertuginne Meghan:

Hevder bildet er falskt

Hertugparet vekker oppsikt nok en gang.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verden holder nærmest pusten i påvente på den nye Netflix-dokumentaren om prins Harry (38) og hertuginne Meghan (41).

Allerede før premieren har det dukket opp en rekke overskrifter om dokumentaren, og i forrige uke kom sniktitten «alle» hadde ventet på.

Prins Harry og hertuginne Meghan får stadig kritikk for det de foretar seg, og dokumentaren ser ikke ut til å bli noe unntak.

Fake bilde?

Nå skriver flere utenlandske tabloidaviser at ett av bildene man ser i dokumentaren er fake.

STORM: Prins Harry og hertuginne Meghan har stått i en storm de siste årene. Nå kommer dokumentarfilmen hvor begge snakker ut. Video: Netflix Vis mer

Ifølge New York Post skal det dreie seg om et bilde som er ment til å vise at paret blir forfulgt av pressen. Det skal imidlertid ha blitt oppdaget at dette bildet egentlig er et fotografi tatt under en «Harry Potter»-premiere flere år før prins Harry og hertuginne Meghan i det hele tatt hadde truffet hverandre.

PREMIERE: Bildet fra traileren kan gi inntrykk av å stamme fra en situasjon der Meghan og Harry var til stede. Det skal de ikke ha vært. Skjermdump: Netflix / Youtube
PREMIERE: Bildet fra traileren kan gi inntrykk av å stamme fra en situasjon der Meghan og Harry var til stede. Det skal de ikke ha vært. Skjermdump: Netflix / Youtube Vis mer

Bildet vises i traileren som ble sluppet forrige uke, og dukker opp rett før man ser prins Harry si følgende:

- Jeg måtte gjøre alt jeg kunne for å beskytte familien min.

Det kan dermed virke som om han antyder at han beskyttet familien fra paparazzier og britiske tabloider.

SPYTT: Regissør Olivia Wilde åpnet opp om «spytte-gate» mellom Harry Styles og Chris Pine. The Late Show with Stephen Colbert kan ses på Pluto TV. Video: Pluto TV Vis mer

Det hevdes at bildet som nå diskuteres er fra 2011 og tatt under et arrangement for filmen «Harry Potter and the Deathly Hollow: Part Two».

Harry og Meghan møtte hverandre først i 2016, altså flere år seinere, og ingen av dem skal ha vært til stede under Harry Potter-lanseringen.

Fotografen Doug Seeburg, som jobber for den britiske tabloidavisa The Sun, skal ha vært til stede under dette arrangementet. Han hevder ingen medlemmer fra kongefamilien var til stede. Avisa hevder videre at bildet stammer fra illustrasjonsfotobyrået Alamy.

Netflix har så langt ikke uttalt seg om påstandene.

- På’n igjen!

Traileren har vekket oppsikt på flere måter, da den kom i forrige uke ble hertugparet kritisert for tidspunktet den kom på. Reaksjonene haglet i sosiale medier.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

«Jeg elsker hvordan de slipper traileren for denne samme dag som prins William og Kate kommer til USA. Ingenting sier familiekjærlighet som konkurransen om oppmerksomhet», skrev blant annet en bruker.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle var alt annet enn sjokkert over at det nok en gang skulle storme rundt hertugparet.

- Så var det på’n igjen! Hver gang Meghan og Harry gjør noe, blir det et voldsomt oppstyr. Jeg opplever det som alt blir tolket i verste mening alltid, sa hun til Dagbladet og fortsatte:

- Samtidig forstår jeg veldig godt kritikken som går på at de stadig vekk oppsøker rampelyset når de har sagt at de rømte fra det kongelige livet for å slippe det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer