Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

Hevder Donald Trump trakasserte henne seksuelt. Nå går hun til sak

Den tidligere realitydeltakeren saksøker den påtroppende presidenten. 

GÅR TIL SAK: Advokat Gloria Allerd (t.v) og tidligere realitydeltaker Summer Zervos (t.h) går nå til sak mot den påtroppende presidenten Donald Trump. Under en pressekonferanse tirsdag ble det forklart at Zervos mener hun ble seksuelt trakkasert av Trump. Det har han benektet hele veien, og det er grunnen til at hun nå velger å saksøke. Dersom en beklagelse fra Trump kommer, er hun villig til å trekke saken. Foto: NTB scanpix
GÅR TIL SAK: Advokat Gloria Allerd (t.v) og tidligere realitydeltaker Summer Zervos (t.h) går nå til sak mot den påtroppende presidenten Donald Trump. Under en pressekonferanse tirsdag ble det forklart at Zervos mener hun ble seksuelt trakkasert av Trump. Det har han benektet hele veien, og det er grunnen til at hun nå velger å saksøke. Dersom en beklagelse fra Trump kommer, er hun villig til å trekke saken. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Donald Trump var i flere år programleder for den populære realityserien «The Apprentice». Serien gikk ut på at deltakerne skulle konkurrere om en toppjobb, hvor flere og flere ble sendt ut. Den gjenstående deltakeren som vant fikk denne jobben.

Nå går en av de tidligere deltakerne til søksmål mot Trump, skriver The Hill.

Går til sak

Summer Zervos var med i sesong fem av serien. Nå saksøker hun den påtroppende presidenten for ærekrenkelser, og hevder at han tok henne på upassende steder og forsøkte å kysse henne.

Hun skal ha møtt Trump i forbindelse med en jobbmulighet da det hele skjedde.

Det er advokat Gloria Allerd som kommer med beskjeden.

- I søksmålet hevdes det at Zervos har vært offer for uønsket seksuell kontakt fra Donald Trump, og at hun fortalte venner og familie om hendelsen like etter at det skjedde, sa hun på en pressekonferanse tirsdag.

Den gang da valgte hun å ikke gå til sak mot Trump, men det forandret seg i fjor da den sjokkerende «grab them by the pussy»-videoen dukket opp.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

I videoen, som ble hentet fra «Access Hollywood» i 2005, snakker Trump nedsettende og sjikanerende om kvinner. Flere kvinner sto fram og hevdet at de hadde blitt antastet av Trump i kjølvannet av videoens offentliggjøring.

Trump sa at han skulle saksøke alle kvinnene som har anklaget ham for beføling eller antasting.

- Alle kvinnene løy da de kom fram for å skade kampanjen min. De har funnet det på ut av det blå. Det har aldri skjedd. Alle disse kvinnene vil bli saksøkt etter at valget er over, proklamerte han.

Villig til å droppe saken

Zervos fortalte om det angivelige overgrepet for første gang i fjor, men Trump-leieren benektet anklagene hele veien.

Under en pressekonferanse i dag, etter at advokat Allerd hadde uttalt seg, fortalte hun om hvorfor hun nå velger å gå til sak. Hun hevder at hun ringte Trump i november og ba han om å unnskylde seg for å ha kalt henne en løgner.

- Det gikk mer enn to måneder, og han ga fortsatt ikke ut en beklagelse. Jeg ville gi Trump muligheten til å fjerne sine falske uttalelser om meg og de andre kvinnene som sto fram, fortalte hun.

I og med et beklagelsen aldri kom, så hun seg nødt til å gå til sak mot ham. Under pressekonferansen forklarte hun også at hun er villig til å droppe søksmålet dersom den nevnte beklagelsen kommer.

Allerd mener klienten hennes er tøff som tør å gå til sak.

- Vi har ventet i to måneder. Tida er ute, sa hun på pressekonferansen.

Donald Trump har foreløpig ikke kommentert saken selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling