Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mykki Blanco:

Hevder han ble diskriminert av politiet på flytur: - Merkeligste formen for homofobi jeg har opplevd

Artisten Mykki Blanco er kjent for sin lekne stil. Det kan ha blitt for mye for en medpassasjer på flyet. 

HEVDER POLITIET BLE TILKALT: Rapperen og kunstneren Mykki Blanco hevder på Twitter at en medpassasjer tilkalte politiet fordi han ikke var komfortabel med å sitte ved siden av ham på flyet. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock
HEVDER POLITIET BLE TILKALT: Rapperen og kunstneren Mykki Blanco hevder på Twitter at en medpassasjer tilkalte politiet fordi han ikke var komfortabel med å sitte ved siden av ham på flyet. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock Vis mer

(Dagbladet): Artisten Mykki Blanco, eller Michael David Quattlebaum Jr. (30) som han egentlig heter, er kjent for å bryte tradisjonelle konvensjoner og kjønnsroller.

Han har vunnet flere priser for musikken sin, men det er likevel personligheten og stilen han har fått mest oppmerksomhet for. Han kan sies å være en av de første åpent homofile rapperne, og beskriver seg selv som både transkjønnet og kjønnsflytende. I 2013 var han i Oslo for å opptre på et arrangement i regi av Øyafestivalen.

Uttrykket hans er det ikke alle som har satt pris på. Nå hevder han i en rekke meldinger på nettstedet Twitter at politiet ble tilkalt fordi en han satt ved siden av ikke var komfortabel med å ha ham der.

- Merkeligste formen for homofobi

Musikkmagasinet NME og Vulture er blant dem som har omtalt saken som får flere i musikkmiljøer til å reagere. I en rekke meldinger hevder rapperen, som også er kunstner og poet, at han på et fly fra Toronto til Detroit ble snakket til av politiet, etter at en medpasasjer hadde klaget på utseendet hans.

«Han sa at han ikke var komfortabel og at han ikke visste hvorfor Delta (flyselskapet) lot en som meg komme på flyet og bli satt ved siden av ham», forteller rapperen.

Han hevder videre at politikonstabelen som tok kontakt på flyet, etter at de hadde landet, sa at det skulle opprettes en FBI-rapport basert på interaksjonen de to hadde hatt på flyet.

«Men jeg hadde ingen interaksjon. Jeg ble fortalt at jeg ville havne i fengsel om jeg fortsatte å stille spørsmål om hvorfor denne konstabelen ga særbehandling til denne mannen», hevder rapperen.

FØLER SEG DISKRIMINERT: Rapper og kunstner Mykki Blanco går i en rekke meldinger på Twitter hardt ut mot behandlingen han angivelig skal ha fått på et fly. Dette bildet ble tatt under en motevisning i Milano, der han opptrådte i fjor sommer. Foto: Giovanni Giannoni/WWD/REX, NTB scanpix
FØLER SEG DISKRIMINERT: Rapper og kunstner Mykki Blanco går i en rekke meldinger på Twitter hardt ut mot behandlingen han angivelig skal ha fått på et fly. Dette bildet ble tatt under en motevisning i Milano, der han opptrådte i fjor sommer. Foto: Giovanni Giannoni/WWD/REX, NTB scanpix Vis mer

Han tagget flyselskapet Delta i flere av meldingene på nettstedet, i et forsøk på å få oppmerksomheten deres. Mykki Blanco skal så ha blitt fortalt at han gjerne kunne sende inn en rapport selv om han ønsket, men at han ikke hadde noen intensjon om det.

«Dette er den merkeligste formen for homofobi jeg noen gang har kommet over», skriver musikeren.

Flyselskapet svarte i en serie på fire meldinger tilbake, og la seg flate. De skrev blant annet at de ikke tolererte diskriminering på sine fly, og ba ham ta kontakt med dem med mer informasjon om hva som faktisk skjedde.

Mykki Blanco hevder at han sov på hele flyturen, og at det først var da han våknet at politiet tok kontakt med ham. Dette ber han Delta bevise.

Vil bli journalist

Dette er ikke første gang artisten har klart å skape overskrifter. Sett bort fra den politiske musikken og kunsten han lager, sto han i 2015 fram som hiv-positiv på sin egen Facebook-side.

På grunn av sykdommen vurderte han å legge opp musikkarrieren til fordel for journalistikken, skrev Advocate den gang.

- Jeg har vært hiv-positiv siden 2011, i hele min karrière. Faen ta stigma og det å gjemme seg i mørket, dette er livet mitt. Jeg er sunn og har turnert verden rundt tre ganger, men jeg har holdt meg i skyggen. Nå er det på tide å være så punk som jeg hevder å være, skrev han på Facebook.

Han har imidlertid ikke lagt opp ennå, og ga sist ut musikk i fjor. Det sammen med artisten Woodkid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media