FIKK ULTIMATUM: «Solsidan»-skuespiller Mia Skäringer ble bedt av legene om å trappe ned på jobbinga. Hvis ikke kunne det vanke fatale konsikvenser for 40-åringen. Foto: BYRMO CAROLINA  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpix
FIKK ULTIMATUM: «Solsidan»-skuespiller Mia Skäringer ble bedt av legene om å trappe ned på jobbinga. Hvis ikke kunne det vanke fatale konsikvenser for 40-åringen. Foto: BYRMO CAROLINA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå, NTB scanpixVis mer

Mia Skäringer fra «Solsidan» var langt nede:

Hevder hun fikk et ultimatum av legene: Trapp ned jobbingen eller end opp på likhuset

Den svenske skuespilleren åpner opp om sykdommen. 

(Dagbladet): Den svenske skuespilleren Mia Skäringer (40) er kjent fra flere serier, som også har vært å se i Norge. Blant dem finner vi to folkefavoritter, «Solsidan» og «Ack Värmland».

Hun har derimot vært sykemeldt i et halvt års tid. Under forestillingen «Avig Maria» kjente stjerna ifølge Aftonbladet at noe var feil.

Skäringer fikk blant annet problemer med å puste.

- Dødsangst

I TV 4-programmet «Hellenius hörna» forteller hun om hvordan problemene oppstod, og om hvordan lange arbeidsdager med mye press gjorde henne syk. Det gikk så langt at hun begynte å slite med dødsangst.

På besøk hos det svenske talkshowet forteller 40-åringen at det ikke var psyken hun hadde problemer med den kvelden alt gikk galt, men at det var kroppen som plutselig sa stopp.

Videre sier hun at hun ofte opplevde sleit svimmelhet, og besvimte ofte. Av legene skal hun ha fått et ultimatum: trapp ned på jobbingen eller end opp på likhuset.

- Jeg var så dårlig at jeg hadde dødsangst, forklarer hun i det svenske programmet og fortsetter

- Jeg begynte å lure på om jeg skulle få være igjen her med barna mine. Så dårlig følte jeg meg. Jeg var helt utbrent. Det er vanskelig å bevise hvor syk meg er for noen, og så kommer man plutselig til et punkt hvor jobben blir helt uviktig, sier Skäringer.

Det hele har likevel fungert som en oppvekker for skuespilleren, som i disse dager er hjemme med barna.

- Det er jo grusomt at jeg må gå så langt for å kunne være hjemme, forklarer hun.

Lider av utmattelsessyndrom

Dette er ikke første gang 40-åringen har valgt å være åpen om hva som plager henne.

Skäringer, som lider av et utmattelsessyndrom, delte et svært personlig innlegg om tilstanden sin på Facebook tidligere i oktober.

I den lange Facebook-teksten beskrev «Solsidan»-stjerna hvordan hun opplever det å leve med syndromet:

«En sang for alle som brant opp. Det kommer en dag i livet hennes når hun ikke er i stand til å lure seg selv lenger. En uvanlig gråt uten ende. En dag uten slør. Når solen skinner gjennom marg og ben, når regnet slår mot hjertet. Hver dråpe så tung at kroppen skjelver og jorden skjelver. Nullpunktet», begynte hun innlegget.

I teksten skrev Skäringer også hvordan hun presset seg selv til det ytterste i et forsøk på å opprettholde den «perfekte» fasaden mange er så opptatt av. Dette har skapt stort engasjement i sosiale medier.

Innlegget ble siden hyllet i sosiale medier, og flere påpekte at det rørte dem til tårer.