VENNER: Frankrikes førstedame Brigitte Macron (t.v.) og USAs førstedame, Melania Trump, på balkongen i Det hvite hus sammen med sine ektefeller, Emmanuel Macron og Donal Trump. Foto: AFP PHOTO / Nicholas Kamm
VENNER: Frankrikes førstedame Brigitte Macron (t.v.) og USAs førstedame, Melania Trump, på balkongen i Det hvite hus sammen med sine ektefeller, Emmanuel Macron og Donal Trump. Foto: AFP PHOTO / Nicholas KammVis mer

Fransk statsbesøk

Hevder Melania nesten lever som en fange i Det hvite hus

Frankrikes førstedame, Brigitte Macron, har fått et nært forhold til USAs førstedame etter det tre dager lange statsbesøket i Washington D.C..

NEW YORK (Dagbladet): Offentlig kan USAs førstedame, Melania Trump, framstå som svært reservert, men Frankrikes førstedame, Brigitte Macron, tegner et ganske annerledes bilde. Sammen med ektemannen, Frankrikes president Emmanuel Macron, besøkte hun Washington D.C. denne uka. Overfor Le Monde letter hun på sløret om besøket.

- Hun var veldig morsom. Vi har den samme typen humor. Vi lo mye sammen, sier Macron til den franske avisa.

- Begrenset

Samtidig beskriver Melania Trumps hverdag som om hun i praksis er fanget i Det hvite hus.

- Hun kan ikke gjøre noenting. Hun kan ikke engang åpne et vindu i Det hvite hus. Hun kan ikke gå utendørs. Hun er mye mer begrenset enn jeg er. Jeg går ut hver dag i Paris, sier Macron.

Til tross for at offentligheten som regel oppfatter Melania Trump som en reservert person som sjelden smiler, fikk Macron et annet inntrykk.

- Hun er snill, sjarmerende og veldig åpen. Alt blir tolket og overtolket. Hun er en person med en sterk personlighet, men hun jobber hardt for å skjule den. Hun ler veldig lett - av alt - men viser det mindre enn jeg gjør, sier Macron.

- Holder igjen

Den franske førstedamen forteller at også hun er forsiktig med hva hun sier.

- Jeg har inntrykk av at hvert ord er ett ord for mye. Jeg holder igjen konstant. Det er det vanskeligste. Det er ikke noen fritid eller øyeblikk hvor du kan være fullstendig rolig, sier Macron.

Samtidig forsøker hun likevel å leve et så vanlig liv som mulig.

- Jeg har ikke forandret meg i hodet. Jeg er fortsatt kona til Emmanuel Macron, ikke kona til presidenten. Jeg føler meg ikke som en førstedame, sier Macron til Le Monde.

Da Macron-ekteparet besøkte D.C. denne uka, var Emmanuel Macron den første statslederen som er blitt tatt imot med et offisielt statsbesøk. Forrige gang en president ventet over ett år fra han ble tatt i ed til han arrangerte et statsbesøk, var for nesten hundre år siden.

Macron ble blant annet hedret med en storstilt middag i Det hvite hus

KLEINT?: Donald Trump feiret Frankrikes nasjonaldag sammen med presidenten Emmanuel Macron. Trumps avskjed endte opp i en evigvarende og noe utradisjonell håndhilsen. Video: AP / CNN Vis mer