Natalie Portman og Moby:

Hevdet de var kjærester. Nå legger han seg flat

- Dårlig av meg å ikke respektere reaksjonen hennes.

LEGGER SEG FLAT: Moby har hardnakket påstått å ha vært i et forhold med Natalie Portman, men nå legger han seg flat. Foto: NTB Scanpix
LEGGER SEG FLAT: Moby har hardnakket påstått å ha vært i et forhold med Natalie Portman, men nå legger han seg flat. Foto: NTB ScanpixVis mer

Forrige uke skapte artist Moby (53) enorme overskrifter da han hevdet å ha vært i et forhold med skuespiller Natalie Portman (37). Hun gikk raskt ut og avkreftet det hele, men nok en gang påsto Moby at de hadde vært romantisk involvert i hverandre.

Moby lanserer selvbiografien «Then It Fell Apart», ei bok Portman mener har soleklare faktafeil. 53-åringen skriver detaljert om det som skal ha funnet sted for over 17 år sida, men nå legger han seg omsider flat.

- Etter som tida har gått har jeg innsett at mye av kritikken som har kommet mot meg etter mine uttalelser om Natalie er riktige. Jeg erkjenner også fullt ut at det var dårlig av meg å ikke gjøre henne oppmerksom på at jeg skulle nevne henne i boka på forhånd, og ikke minst dårlig av meg å ikke respektere reaksjonen hennes, skriver han blant annet i et lengre innlegg på Instagram.

- Jeg beundrer Natalie for hennes intelligens, kreativitet og dyrerettighetsaktivisme, og jeg hater at jeg kanskje har påført hun og hennes familie problemer.

Moby påstår videre at han forsøkte å behandle alle han omtaler i boka med respekt.

- Så for det beklager jeg til Natalie, og også de andre jeg skriver om, for å ikke ha fortalt dem om det på forhånd.

- Jeg aksepterer også at jeg burde ha handlet annerledes og mer ansvarlig og respektfullt da vi møttes for 20 år sida, med tanke på vår nesten 14 år store aldersforskjell.

KLAR TALE: Natalie Portman og Viola Davis taler under Women's March i Los Angeles, Califonia. Video: CNN Vis mer

Ser rødt

Etter at beskrivelsene om henne så dagens lys, har Portman fortalt at hun gjerne skulle hatt mulighet til å lese over boka før den gikk i trykken, slik at hun kunne korrigert opplysningene.

- At han bruker denne historien for å selge bøker er veldig forstyrrende. Det stemmer ikke, sier hun til Harpers Bazaar.

37-åringen understreker at hun så vidt var fylt 18 år da hun møtte Moby - ikke 20, slik han har påstår.

- Jeg var fan og dro på en av konsertene hans da jeg nettopp hadde fullført videregående. Da vi møttes etter konserten sa han at vi burde være venner. Han dro på turné og jeg jobbet med en film, så vi møttes bare en håndfull ganger før jeg innså at han var en mye eldre mann som var interessert i meg på en måte som føltes upassende, sier Portman, og fortsetter:

- Jeg ble overrasket da jeg fikk høre at han karakteriserte den veldig korte tida jeg kjente ham som å date noen. Etter min hukommelse var han en mye eldre mann som var «creepy» mot ei jente som akkurat hadde fullført videregående.

Moby på sin side har hevdet at Portman ikke snakket sant, og at de faktisk har datet.

BEKLAGER: Moby beklager overfor Natalie Portman og andre han nevner i boka. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Moby beklager overfor Natalie Portman og andre han nevner i boka. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Etter å ha datet i en kort tid, forble vi venner i flere år. Jeg liker Natalie og jeg respekterer hennes intellekt og aktivisme, men for å være helt ærlig kan jeg ikke forstå hvorfor hun aktivt går ut og forvrenger sannheten, skriver Moby, og legger til at han respekterer at Portman mulig angrer på å ha datet ham.

Forsøkte å være stjernas kjæreste

Han påstår imidlertid videre at det ikke endrer fakta rundt deres korte romansehistorie.

«Jeg gikk inn døra, sikker på at det var en misforståelse eller en spøk, men der satt Natalie Portman og ventet tålmodig. Hun kikket opp på meg med svarte øyne og sa: «Hei», som om det var helt normalt, som om vi kjente hverandre.», heter det i boka, ifølge australske News.

«Jeg var en skallet stordranker og Natalie Portman var en vakker filmstjerne. Likevel, her var hun, i mitt omkledningsrom og flørtet med meg», skriver han, gjengitt av BBC.

Videre skriver Moby at han hadde forsøkt «å være Natalies kjæreste i noen uker», da han innså at det ikke ville fungere mellom dem. Musikeren forklarer at han ble lettet da hun slo opp, fordi han på dette tidspunktet sleit med ekstrem angst.

«Jeg trodde jeg måtte fortelle henne at panikkanfallene mine gjorde det umulig å være i et forhold, men en kveld ringte hun meg og fortalte at hun hadde møtt en annen», står det videre.