Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ed Sheeran:

Hevdet Ed Sheeran ville bygge gjerder mot hjemløse. Så fikk tabloidavisa smake sin egen medisin

- Jeg søker om gjerdene for å holde paparazziene deres unna dørstokken min.

SLÅR TILBAKE: Ed Sheeran finner seg på ingen måte i presseoppslag om at han forsøker å ta avstand fra hjemløse. Her fra scenen i fjor. Foto: NTB Scanpix
SLÅR TILBAKE: Ed Sheeran finner seg på ingen måte i presseoppslag om at han forsøker å ta avstand fra hjemløse. Her fra scenen i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Få artister kan sies å ha oppnådd like mye suksess som Ed Sheeran (27). Briten er en av verdens mest strømmede, og selger til stadighet ut arenaer verden over.

Med en så imponerende karriere kommer også en viss, medregnet kjendisstatus, noe artisten har fått føle på kroppen en rekke ganger. Britiske tabloider skriver side opp og side ned om ham, der alt fra kjærlighetsliv til bolig er av interesse.

Blant siste Ed Sheeran-nytt fra verdensveven, har en historie hos britiske The Sun fått særlig oppmerksomhet.

Vil skjerme inngangsdøra

Med overskriften: «Han driver veldedighet for uteliggere, men vil bygge et gjerde foran eiendommen sin for å holde plagsomme hjemløse unna», henviser tabloidavisa til bygningspapirer de hevder å ha fått tak i, der byggeplanleggeren sier følgende:

«En av grunnene til at Ed Sheeran ønsker gjerdene, er å sikre seg mot at noen uvedkommende overnatter utenfor inngangsdøra».

INDUSTRIELT PREG: Ed Sheerans hjem i London. Foto: NTB Scanpix
INDUSTRIELT PREG: Ed Sheerans hjem i London. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er riktignok grunn til å tro at det muligens har gått litt fort i svingene hos The Sun. Avisas konklusjon, ut fra ovennevnte setning, har nemlig ikke forbigått i stillhet hos hovedpersonen selv.

Etter at artikkelen ble publisert i helga, har Sheeran tatt til Instagram for å komme med en ørliten, og noe ironisk korrigering:

«Jeg søker om gjerdene for å holde paparazziene deres unna dørstokken min».

- Reinspikka tøv

I Instagram-innlegget kritiserer han også avisa, og den navngitte journalisten, for måten de har valgt å framstille ham på i den aktuelle artikkelen. Det er særlig avisas fokus på hans arbeid for uteliggere, der The Sun selv prøver å lage et ironisk poeng, som får han til å se rødt.

«Historien deres er reinspikka tøv», sier han.

The Sun har foreløpig ikke besvart kritikken fra Sheeran. Avisa har derimot snakket med en talsperson for Sheeran i den opprinnelige artikkelen, som allerede der kan opplyse om at gjerdene ikke har noe med hjemløse å gjøre.

- Dette er en helt vanlig byggesøknad, som ikke er skrevet av Ed, og som ikke tar opp hans synspunkter om hjemløse på noen måte, forteller talspersonen.

Bodde selv på gata

Ifølge The Independent har Sheeran engasjert seg i en rekke veldedighetsorganisasjoner for mennesker uten tak over hodet, og synger om samfunnsproblemet i en av låtene sine, med det passende navnet «Homeless».

Avisa skriver at Sheeran selv opplevde å måtte overnatte på gata og leve på småpenger da han sleit med å slå gjennom som artist.

Den tida er definitivt historie nå. I 2015 skrev Forbes at musikeren tjente 57 millioner dollar, eller 485 millioner norske kroner.

VELDEDIGHETSPORNO: Artisten Ed Sheeran beskyldes for å bruke en video til feil årsaker, og fremstiller seg selv som en helt. – Ed Sheeran-filmen er rett og slett fattigdomsturisme, sier SAIHs Øgård. Video: Comic Relief. Vis mer

Sheeran avslørte for øvrig, i et intervju med magasinet Rolling Stone i fjor, at ovennevnte nyhet ødela forholdet til flere av hans nærmeste venner.

- Forbes-lista «fucket» det opp, fortalte han, og siktet til at nyheten fikk han til å innse hvem som egentlig var hans «ekte» venner.

- Jeg fikk tekstmeldinger fra folk som sendte et bilde av en bil og skrev «Jeg vil gjerne ha denne til bursdagen min, takk. Det er bare 0,06 prosent av din årlige inntekt», fortalte han.

Forlovet seg

Videre opplyste Sheeran at han endte opp med å kvitte seg med mobiltelefonen grunnet den store pågangen.

I dag bruker han hovedsakelig iPad for å kommunisere med venner og bekjente, mens nærmeste familie kan nå ham på en enkel klapptelefon.

- Jeg kjøpte en iPad og kommuniserer hovedsakelig via e-post. Det er mye mindre stress. På den måten trenger jeg ikke å våkne opp til 50 meldinger om morgenen, fra folk som ber om et eller annet, sa han til Ellen DeGeneres, da han gjestet programmet i februar i fjor.

Sheeran har som nevnt hatt en kometkarriere siden albumdebuten i 2011, og gjorde seinest suksess med plata «Divide». Han står også bak låta som ble Storbritannias mest solgte i 2017, «Shape of you» .

I januar kunngjorde for øvrig Sheeran at han har forlovet seg med kjæresten, den britiske hockeyutøveren Cherry Seaborn (25).

LATTERMILDT: Da norgesaktuelle Ed Sheeran gjestet The Graham Norton Show, som vises i Norge på fredag, kunne han ikke gjenkjenne sin gamle bestevenn. Da brøt latterkrampen ut. Video: BBC Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!