Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Sinead O'Connor:

Hevdet komikeren foret Prince med dop. Nå legger hun seg flat etter millionsøksmål

«Nothing Compares 2 U»-sangeren legger kortene på bordet. 

BEKLAGER: Sanger og sosiale medier-person Sinead O'Connor var sterk i sin anklage da hun beskyldte komiker Arsenio Hall for å ha langet dop til artisten Prince. Nå legger hun seg flat og beklager overfor Hall. Foto: NTB scanpix
BEKLAGER: Sanger og sosiale medier-person Sinead O'Connor var sterk i sin anklage da hun beskyldte komiker Arsenio Hall for å ha langet dop til artisten Prince. Nå legger hun seg flat og beklager overfor Hall. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den irske musikeren Sinead O'Connor (50) har de siste åra blitt mer kjent for sine slagkraftige uttalelser enn for musikken sin. Den Grammy-vinnende artisten har gitt ut over ti album, og huskes kanskje aller best for sin versjon av The Familys «Nothing Compares 2 U» i 1990.

50-åringen har vært åpen om sine psykiske problemer og selvmordsforsøk, og har i sosiale medier en tydelig stemme. Den skaper derimot tidvis problemer for sangeren, som nå har valgt å legge seg flat etter dopinganklager.

O'Connor gikk nemlig i strupen på den amerikanske komikeren Arsenio Hall, og mente at han supplerte den nå avdøde artisten Prince med dop i flere år. Dette sørget til slutt for den rekordbrytende artistens bortgang.

RUSPROBLEMER: Artisten Prince, som gikk bort i fjor, hadde store rusproblemer. De kostet ham til slutt livet. Han døde av en overdose av fentanyl. Det er et hissig legemiddel som er omlag 50 ganger kraftigere enn heroin, og 100 ganger kraftigere enn morfin. Medikamentet brukes først og fremst ved generell anestesi. Foto: NTB scanpix
RUSPROBLEMER: Artisten Prince, som gikk bort i fjor, hadde store rusproblemer. De kostet ham til slutt livet. Han døde av en overdose av fentanyl. Det er et hissig legemiddel som er omlag 50 ganger kraftigere enn heroin, og 100 ganger kraftigere enn morfin. Medikamentet brukes først og fremst ved generell anestesi. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ble saksøkt

Musikkmagasinet Billboard skriver at 50-åringen har antydet at Hall har skyld i at Prince døde i april. En uke etter dødsfallet skrev iren en lang melding på Facebook om sin avdøde kollega.

«MANN NEDE, PUSTER IKKE»: Torsdag 21. april gikk artisten Prince bort, bare 57 år gammel. Her kan du høre deler av nødsamtalen. Video: 911-samtale/ TMZ /Foto: Zuma Press Vis mer

De to kjente hverandre, og det var han som skrev sangen hun i dag er så kjent for. O'Connor hevdet at Hall matet Prince med rusmidler i flere tiår. Det tok ikke komikeren godt. I et krenkelsesøksmål på 41 millioner kroner slo Hall tilbake.

I rettspapirene beskrev han sangeren som en «desperat, oppmerksomhetssøkende dame som nå er mer kjent for sine bisarre og ufiltrerte meldinger på nettet enn for musikken».

Det ble heller ikke siste ord i saken. Den 50 år gamle sangeren slo hardt tilbake, igjen på Facebook.

- Jeg liker ikke at narkotika dreper musikere. Og jeg liker heller ikke Arsenio Hall. Han kan suge pikken min, om han ikke er for opptatt med å suge pikken til noen andre, skrev stjerna hardtslående.

Legger seg flat

Det er nesten et år siden konflikten først startet mellom de to, men nå har pipa fått en annen lyd.

GIKK TIL SAK: Programleder og komiker Arsenio Hall saksøkte O'Connor etter at hun anklaget ham for å ha gikk artisten Prince narkotika gjennom flere år. Foto: Debby Wong/Variety/REX/Shutterstock, NTB scanpix
GIKK TIL SAK: Programleder og komiker Arsenio Hall saksøkte O'Connor etter at hun anklaget ham for å ha gikk artisten Prince narkotika gjennom flere år. Foto: Debby Wong/Variety/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

Til nettstedet TMZ forklarer O'Connor nå at hun ikke mente å såre noen, og legger seg regelrett flat.

- Jeg beklager for mine innlegg på Facebook om Arsenio. Det var ikke meningen å anklage ham for å ha gitt Prince ulovlige rusmidler eller for å ha langet dem. Det var heller ikke meningen å antyde at Arsenio hadde noe å gjøre med artistens dødsfall, forteller hun og fortsetter:

- Jeg beklager virkelig, fordi uttalelse viste seg å være falske, og jeg trekker dem tilbake, avslutter O'Connor.

Nettstedet har også mottatt en felles uttalelse fra de to partene, og hevder at søksmålet på 41 millioner kroner er lagt dødt. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

Skandaler i kø

O'Connor er kjent for sin kritikk av Den katolske kirken, og fikk enorm oppmerksomhet da hun brant et bilde av paven under et direktesendt amerikanske TV-program i 1992. I 2014 ble hun derfor dumpet fra American Music Awards etter at paven nektet samarbeid.

KONTROVERSIELL: Artisten Sinead O'Connor er minst like kjent for sine skandaløse øyeblikk som for musikken. Nå beklager hun for anklagene hun kom med. Foto: NTB scanpix
KONTROVERSIELL: Artisten Sinead O'Connor er minst like kjent for sine skandaløse øyeblikk som for musikken. Nå beklager hun for anklagene hun kom med. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun er også godt kjent for å ha satt fokus på Miley Cyrus' mentale helse, som mottok et åpent bekymringsbrev fra O'Connor.

Miley Cyrus svarte 49-åringen ved å tvitre et bilde av den irske sangerens Twitter-meldinger, og sammenlignet henne med den trøblete stjerna Amanda Bynes.

O'Connor skapte også overskrifter da hun i 2011 sa «ja» til terapauten Barry Herridge, som hun hadde møtt på nettet, i Las Vegas. Litt over to uker seinere var eventyret over og skilsmissen et faktum.

Grunnen til den kortvarige lykken var at O'Connor dro med sin ferske ektemann på jakt etter marihuana.

O'Connor har har vært gift tre ganger og har fire barn.

I november i 2015 vekket 49-åringen oppsikt da hun delte en Facebook-melding hvor det sto at hun hadde tatt en overdose på et hotell i Irland. Politiet fant henne i god behold like etterpå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media