Den svenske kongefamilien:

Hilser folket med nye bilder

Slik blir markeringen av Sveriges nasjonaldag 6. juni.

KRONPRINSESSEFAMILIEN: I anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni, har det svenske kongehuset delt nye bilder av prins Daniel, kronprinsesse Victoria og deres to barn Estelle og Oscar. Foto: Det svenske kongehuset
KRONPRINSESSEFAMILIEN: I anledning Sveriges nasjonaldag 6. juni, har det svenske kongehuset delt nye bilder av prins Daniel, kronprinsesse Victoria og deres to barn Estelle og Oscar. Foto: Det svenske kongehuset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lørdag 6. juni markeres Sveriges nasjonaldag. Nasjonaldagen ble innført ved lov i 1982, men ble først en offisiell høytidsdag i 2005. For mange svensker er nasjonaldagen ensbetydende med det tradisjonsrike og direktesendte showet fra Skansen i Stockholm, der den svenske kongefamilien har vært faste gjester i alle år.

Årets nasjonaldag blir imidlertid av det mer beskjedne slaget, grunnet restriksjonene coronaviruset legger på feiringen. Dermed har den svenske kongefamilien måtte endre planene for den store dagen.

Nasjonaldagen bruker å innebære en stor feiring for den svenske kongefamilien, men i år vil alt foregå digitalt, skriver Expressen.

Fredag kveld tjuvstartet det svenske kongehuset feiringen, da de delte flere nye bilder av kronprinsesse Victoria (42), prins Daniel (46) og deres to barn Estelle (8) og prins Oscar (4) i forbindelse med nasjonaldagen.

I folkedrakter

På de nye bildene er kronprinsesse Victoria og prins Daniels to barn kledd i svenske folkedrakter fra sine respektive hertugdømmer, skriver den svenske avisa.

Bildene er tatt på Logården i Stockholm, og på et av bildene er også kronprinsesseparet med. Victoria er hertuginne av Västergötland og bar dermed en Vadsbrodräkt, en folkedrakt fra dette området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer