PRESIDENT?: Angelina Jolie stilte nylig til et intervju med BBC. Der fikk hun spørsmål om hvorvidt hun så for seg en politisk framtid. Svaret hennes gjør at mange nå tror hun kanskje skal stille til valg. Foto: NTB scanpix
PRESIDENT?: Angelina Jolie stilte nylig til et intervju med BBC. Der fikk hun spørsmål om hvorvidt hun så for seg en politisk framtid. Svaret hennes gjør at mange nå tror hun kanskje skal stille til valg. Foto: NTB scanpixVis mer

Angelina Jolie:

Hinter om mulig presidentvalg

Kommer Angelina Jolie til å stille til valg?

De siste åra har det blitt svært trendy at kjendiser plutselig blir politikere. Det mest velkjente eksempelet omhandler milliardær Donald Trump (72), som fra å vitse om politikk klarte å bli USAs president. Samtidig har stjerner som Kanye West (41), Oprah Winfrey (64) og Cynthia Nixon (52) også leflet med politikken.

Neste ut i rekka er ingen ringere enn Angelina Jolie (43). Hun er på ingen måte en fersking når det kommer til politikk, og har i store deler av sin karriere forsøkt å hjelpe mennesker verden over.

Å stille til valg som president er imidlertid et stort steg videre. Om vi skal tro en rekke store, internasjonale medier, kan det fort hende at hun blir en kandidat til valget i 2020. Det har hun nemlig hintet om selv, i et ferskt intervju med BBC.

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

I Det hvite hus?

Business Insider og CNN er blant mediene som omtaler Jolies overraskende uttalelse. Som gjest i programmet «Today» ble hun nemlig spurt av programleder Justin Webb om hun ønsket seg en framtidig karriere innenfor politikken.

Svaret var tvetydig, men hun utelukket altså ikke en potensiell politisk karriere.

- Helt ærlig, om du hadde spurt meg for 20 år siden ville jeg ledd, men jeg vet virkelig ikke. Jeg sier alltid at jeg drar dit det er behov for meg. Jeg vet ikke om jeg er laget for politikk, men samtidig har jeg også vitset om at jeg ikke har et eneste skjelett igjen i skapet mitt, fortalte hun, og fortsatte:

- Jeg er altså ganske åpen og til stede. Jeg klarer å takle mye, så det er fint. Jeg vil egentlig gjøre hva enn jeg må om jeg tror det kan bidra til en forandring, fortalte hun i programmet.

Det er imidlertid ikke disse svarene som sørger for at fansen nå jubler over en potensiell Angelina Jolie i Det hvite hus. Programleder Justin Webb sier nemlig at han ønsker å skrive henne opp på lista over kandidater for valget i 2020, hvorpå Jolie svarer:

- Tusen takk.

GJØR DET HUN KAN: Angelina Jolie forteller at hun gjør så godt hun kan, og utelukker ikke en stilling på det ovale kontor. Foto: NTB scanpix
GJØR DET HUN KAN: Angelina Jolie forteller at hun gjør så godt hun kan, og utelukker ikke en stilling på det ovale kontor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun sier derimot i samme intervju at hun føler hun får mye gjort allerede, uten at hun har en høythengende tittel over seg. Som president blir man også begrenset i den forstand at man må jobbe for alt.

Jolie ønsker hovedsakelig nå å fokusere på rettighetene til flyktninger og sexarbeidere, noe filmstjerna samarbeider med FN for å få til.

LYTTET: Hollywood-stjerna Angelina Jolie fikk høre de syriske flyktningene fortelle sine dramatiske historier da hun i går besøkte flyktningeleiren Zaatari i Jordan. Video: UNCHR Vis mer