Historisk casting

Etter 18 år og 24 hvite menn er drømmeprinsen i «The Bachelor» første gang mørkhudet.

NYE UNGKAREN: Matt James er den neste ungkaren i programmet «The Bachelor». Programmet som har lagt bak seg 24 sesonger, har for aller første gang valgt en mørkhudet hovedrolleinnehaver. Foto: ABC via AP
NYE UNGKAREN: Matt James er den neste ungkaren i programmet «The Bachelor». Programmet som har lagt bak seg 24 sesonger, har for aller første gang valgt en mørkhudet hovedrolleinnehaver. Foto: ABC via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter 24 sesonger og like mange hvite ungkarer, har det populære programmet for første gang valgt en mørkhudet drømmeprins.

Fredag kunngjorde kanalen at 28 år gamle Matt James er årets «Bachelor», i programmet der en rekke kvinner skal kjempe om å vinne ungkarens hjerte.

Den norske varianten av serien som gikk under navnet «Ungkaren», fikk bare tre sesonger her i Norge, men i USA er «The Bachelor» fortsatt en hit.

Corona-utsatt

James, en 28-åring fra North Carolina, ble opprinnelig valgt til å konkurrere om den utvalgte Clare Crawleys i «The Bachelorette», men produksjonen ble stoppet i mars, på grunn av coronaviruset.

Nå er han altså valgt til å være hovedrolleinnehaveren i den mannlige versjonen av programmet.

- Jeg tror dette er et skritt i riktig retning, og jeg tror ikke det er et galt tidspunkt å gjøre det rette på, sa han på «Good Morning America» fredag morgen.

Kraftig kritisert

Programmet har vært under press i flere år og har fått kraftig kritikk for å ha vært ensporet og lite mangfoldig i valg av ungkarer.

I 2012 ble programmet ifølge AP saksøkt nettopp fordi saksøker mente programmet blokkerte fargede deltakere fra hovedrollene. Saken ble avvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.