Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Historisk casting

Etter 18 år og 24 hvite menn er drømmeprinsen i «The Bachelor» første gang mørkhudet.

NYE UNGKAREN: Matt James er den neste ungkaren i programmet «The Bachelor». Programmet som har lagt bak seg 24 sesonger, har for aller første gang valgt en mørkhudet hovedrolleinnehaver. Foto: ABC via AP
NYE UNGKAREN: Matt James er den neste ungkaren i programmet «The Bachelor». Programmet som har lagt bak seg 24 sesonger, har for aller første gang valgt en mørkhudet hovedrolleinnehaver. Foto: ABC via AP Vis mer

Etter 24 sesonger og like mange hvite ungkarer, har det populære programmet for første gang valgt en mørkhudet drømmeprins.

Fredag kunngjorde kanalen at 28 år gamle Matt James er årets «Bachelor», i programmet der en rekke kvinner skal kjempe om å vinne ungkarens hjerte.

UNGKAREN: Den norske versjonen av serien fikk bare tre sesonger i Norge. Her er andre mann ut, Stig Kjos, avbildet med alle «frierne». Foto: TVNorge
UNGKAREN: Den norske versjonen av serien fikk bare tre sesonger i Norge. Her er andre mann ut, Stig Kjos, avbildet med alle «frierne». Foto: TVNorge Vis mer

Den norske varianten av serien som gikk under navnet «Ungkaren», fikk bare tre sesonger her i Norge, men i USA er «The Bachelor» fortsatt en hit.

Corona-utsatt

James, en 28-åring fra North Carolina, ble opprinnelig valgt til å konkurrere om den utvalgte Clare Crawleys i «The Bachelorette», men produksjonen ble stoppet i mars, på grunn av coronaviruset.

Nå er han altså valgt til å være hovedrolleinnehaveren i den mannlige versjonen av programmet.

- Jeg tror dette er et skritt i riktig retning, og jeg tror ikke det er et galt tidspunkt å gjøre det rette på, sa han på «Good Morning America» fredag morgen.

Kraftig kritisert

Programmet har vært under press i flere år og har fått kraftig kritikk for å ha vært ensporet og lite mangfoldig i valg av ungkarer.

I 2012 ble programmet ifølge AP saksøkt nettopp fordi saksøker mente programmet blokkerte fargede deltakere fra hovedrollene. Saken ble avvist.

Rachel Lindsay, som selv var «The Bachelorette» i 2017, har vært blant de ivrigste til å kritisere programmet for ikke å gjøre nok for å øke mangfoldet både foran og bak kameraet i produksjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!