Gro Hammerseng-Edin vant «Mesternes mester»:

Historisk seier i «Mesternes»: ­- Enormt stolt og takknemlig

Gro Hammerseng-Edin er den første kvinnen til å ta pokalen hjem i «Mesternes mester».

VINNERINTERVJUET: «Mesternes Mester»-deltakerne er på plass for å feire finalen, hvor Gro Hammerseng-Edin stakk av med seieren, mens Espen Jansen havnet på en andreplass. Video: Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FARO (Dagbladet): Så var det klart. Etter en uutholdelig jevn finale, kan tidligere håndballspiller Gro Hammerseng-Edin (37) endelig smykke seg med den gjeve vinnertittelen, og med rette kalle seg «Mesternes mester».

Det skulle ta ni år og like mange sesonger. For første gang i norsk sammenheng står en kvinne øverst på pallen i NRK-konseptet.

Veien dit har vært lang og brutal. For Hammerseng-Edin, som tidligere er blitt kåret til «verdens beste håndballspiller», har seier sjelden smakt bedre.

- Det er veldig gøy. Det er nesten litt «corny» å bli så glad for å vinne en lek, men nå har vi vært her veldig lenge, med mange, harde fysiske konkurranser, så det kjennes veldig bra, sier Gro Hammerseng-Edin til Dagbladet få minutter etter at hun løftet seierstrofeet over hodet.

- Første jenta

Tidligere har man sett at tre kvinner har nådd til hovedfinalen i tv-programmet. Seinest i fjor var snøbrettkjører Helene Olafsen (28) en hårsbredd fra å stikke av med pokalen.

Dette hadde Hammerseng-Edin etter alt å dømme i mente etter seieren.

- Plutselig sto jeg i en posisjon der jeg kunne bli den første jenta til å vinne, og da måtte vi jo prøve å vise at det er fullt mulig også for oss å vinne denne konkurransen, sier hun og smiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer