17. mai:

- Historisk

Kongefamilien overrasket alle da de dukket opp på Slottsbalkongen. En annen post på programmet er imidlertid historisk.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det ble en annerledes 17. mai for oss alle, så også for kongefamilien, sier Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, til Dagbladet.

Det er ingen tvil om at tradisjonene må rokkes om på for hele landet i år, og at nasjonaldagen ikke blir som vi er vant til.

Ettersom barnetogene ble avlyst ville det naturligvis ikke være det samme trykket på Slottsplassen i hovedstaden, noe som gjorde det uklart hvordan kongefamiliens dag ville se ut.

Tidligere i dag overrasket imidlertid hele kongefamilien på Slottsbalkongen, da de sammen med folket sang nasjonalsangen klokka 13. Dette skjedde bare kort tid etter at kronprinsfamilien var å se i Asker, hvor de blant annet hilste på representanter fra kommunens skoler og russen.

Historisk øyeblikk

I ettertid tok konge- og kronprinsparet seg også tid til å kjøre rundt i Oslos gater, et øyeblikk som ifølge Caroline Vagle skriver seg inn i historieboka.

- Jeg ble faktisk helt rørt da jeg hørte om det. De har holdt det hemmelig for at folk ikke skal samle seg, sier Vagle, som trekker fram at hun tror gesten betyr mye for mange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer