KAN VINNE PRIS: Kristofer Hivju har en av rollene i filmen «Birkebeinerne», som er nominert til Folkets Amanda. Her med kona Gry Molvær. Video: Nina Hansen / Gabrielle Graatrud / Dagbladet Vis mer Vis mer

Hivju: - I stedet for å stemme, kunne vi bare hatt en sverdduell

Filmkjendisene er samlet til prisutdeling i Haugesund.

HAUGESUND/OSLO (Dagbladet): - Det er gøy å være her blant så mange folk, jeg skulle bare ønske at jeg var i litt bedre form, sier Joralf Gjerstad, bedre kjent som Snåsamannen, til Dagbladet.

90-åringen er på plass i Haugesund for Amanda-utdelingen, sammen med det meste som kan krype og gå av norske filmbransjefolk.

Han er selv aktuell i dokumentarfilmen som omhandler ham selv, «Mannen fra Snåsa». Filmen er nominert til både beste dokumentarfilm, årets film og Folkets Amanda.

NOMINERT: Joralf Gjerstad er nominert til blant annet Folkets Amanda for filmen «Mannen fra Snåsa«. Han er i dårlig form, men valgte likevel å dukke opp i Haugesund. Video: Nina Hansen / Gabrielle Graa... Vis mer Vis mer

Brakk beinet

Det var lenge uvisst om Gjerstad var i form til å komme til Amanda. For et drøyt år siden brakk han beinet og havnet i rullestol. Nå bor han på Snåsa sjukeheim sammen med kona.

Helseproblemene har ikke kommet i veien for kveldens begivenhet - heldigvis. Gjerstad forteller til Dagbladet at turen fra Snåsa til Haugesund gikk bedre enn ventet.

Filmskaper Margreth Olin har nesten fått med seg hele gjengen fra filmen på den røde løperen.

- Alle bortsett fra to har kommet, sa en smilende Margreth Olin til Dagbladet før prisutdelingen.

- Og ja, Joralf ville komme om han var i form til det.

- Har alltid sverdet klart

Filmen «Birkebeinerne», der blant andre Jacob Oftebro, Pål Sverre Hagen og Kristofer Hivju står på rollelista, er også blant filmene som kan stikke av med prisen Folkets Amanda.

Hivju sier til Dagbladet at han på ingen måte blir skuffa hvis «Birkebeinerne» ikke vinner.

- Vi lever jo alltid i håpet, men i kveld er vi her for å ha det gøy. La de fleste stemmene vinne!

- Du har snakket om en slags Folkets Amanda-duell?

- Ja, i stedet for å stemme, så kunne vi bare ha avgjort det hele «by battle». Jeg har alltid sverdet klart, sier Hivju.

STARTSTRUCK: Gjengen fra musikalen «Singing in the Rain» opptrer under Amandapris-utdelingen. - Jeg blir starstruck av alle kjendisene, sier Atle Pettersen, mens Blipp er lei seg for at han måtte droppe skjegget før premieren. Video: Nina Hansen / Gabrielle Graatrud / Dagbladet Vis mer