- Hjerteløse jævler som ikke tenker på barns sikkerhet

Amerikanere raser mot Jim Carreys politiske video.

SKAPER DEBATT:  Skuespiller Jim Carrey ønsker strengere våpenregler i USA. Nå har han laget en musikkvideo som henger ut våpeneiere.  Foto: Stella Pictures
SKAPER DEBATT: Skuespiller Jim Carrey ønsker strengere våpenregler i USA. Nå har han laget en musikkvideo som henger ut våpeneiere. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet): Skuespiller Jim Carrey er ikke fremmed for å dele sine meninger med omverden.

Nylig har han blitt svært aktiv på Twitter i et tema som tydelig opprører stjerna - våpenreguleringen i USA.

Lagde musikkvideo Han har nå også laget en musikkvideo, «Cold Dead Hand», der han gjør narr av amerikanere som eier våpen.

- «Cold Dead Hand» er om dere hjerteløse jævler som ikke tenker på barns sikkerhet, skriver Carrey i en serie av Twitter-meldinger om temaet.

Ifølge Carrey bør det bli langt strengere regler for å eie våpen i USA, og hans engasjement har hisset på seg flere våpenentusiaster på Twitter.

Etter at hans musikkvideo ble lagt ut på nettet i går, hamret tilbakemeldingene løs. Flere reagerer på at videoen fornærmer store deler av det amerikanske folk.

- Ikke bedre enn rasisme - Dette er ikke bedre enn å komme med rasistiske bemerkninger. Videoen undergraver store deler av USA, skriver en twitrer til Carrey.

Skuespilleren virker imidlertid til å ta responsen med et smil.

- Takk for deres tilbakemeldinger. Jeg tror ikke jeg har følt meg mer hatet og mer fri på lenge. Herlig!, skrev Jim Carrey til sine Twitterfølgere i dag.