Kristin Gjelsvik:

- Hjerteskjærende å høre

Kristin Gjelsvik går en utradisjonell julaften i møte.

ÅPNER DØRENE: Kristin Gjelsvik inviterer opptil 20 fremmede til julefeiring. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ÅPNER DØRENE: Kristin Gjelsvik inviterer opptil 20 fremmede til julefeiring. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det nærmer seg jul, ei tid som av ulike årsaker kan være utfordrende for noen.

Det vet influenser Kristin Gjelsvik (35) alt om. På Instagram åpner hun seg om den kommende jula, som både blir hennes første som singel på ti år og uten sønnen Falk (3).

Dermed bestemte hun seg for å åpne hjemmet for andre mennesker i vanskelige situasjoner denne jula, forteller hun til Dagbladet.

AVSLØRER: Kristin Gjelsvik og sønnen Falk har flyttet fra Drammen til Bærum. Reporter: Katrine Bjelke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- «Why not?»

«I år går jeg en annerledes jul i møte. Etter et samlivsbrudd, blir jula snudd på hodet, og selv om jula blir noe annet enn jeg så for meg i fjor, åpner dette opp for noe skikkelig fint - nemlig muligheten for å åpne hjemmet mitt i Drammen på denne dagen som er vond for mange», skriver hun i en annonse på Finn.no.

Til Dagbladet forteller 35-åringen at dette er en idé hun har hatt lyst til å gjennomføre i flere år, men det har ikke alltid gått opp i opp med andre juleplaner.

- Det er så mange som er ensomme på julaften og som synes det er en kjempevanskelig dag. Da tenkte jeg: «Why not?» Jeg har både husrom og hjerterom. Det synes jeg er en fin måte og snu en kjip og sår situasjon om til noe litt mer positivt.

TV 2 har tidligere omtalt saken.

AVSLØRER: Etter en fuktig lunsj på «Den store matfesten i Toscana», knøt det seg i magen for Kristin Gjelsvik da den neste oppgaven krevde fokus. Video: Discovery plus. Vis mer

Influenseren forteller at responsen har vært overveldende, og anslår at nærmere 30 personer har tatt kontakt. Til nå har det blitt bekreftet seks personer til Gjelsviks julefeiring.

- Det er alt fra voksne til unge voksne, en som akkurat har flyttet ut fra fosterforeldrene, men de har kuttet ut all kontakt. De ville ikke ha noe med henne å gjøre.

- Det er så hjerteskjærende å høre, forklarer Gjelsvik, og legger til:

- Det er langt flere enn vi skulle tro som går en ensom tid i møte.

Håper på nye vennskap

Ettbarnsmora har opprinnelig forklart at hun har plass til opptil 20 mennesker. Hun ønsker imidlertid ikke å si nei til noen.

- Det er vanskelig nok i seg selv å ta kontakt og spørre om det er plass. De fleste starter meldingen med å si at dette sitter langt inne for dem.

REAKSJONER Kristin Gjelsvik gikk hardt ut mot å dele barnebilder i sosiale medier, det har skapt reaksjoner. Video: Kristin Gjelsvik Vis mer

- Hvis man da får avslag, så er jo det det kjipeste ever. Så jeg håper jeg skal klare å huse alle sammen. Hvis ikke finner jeg en annen løsning, leie et lokale.

På menyen er det både klassisk julemat, samt veganske alternativer.

- Jeg håper det blir en god samtale rundt bordet, at vi alle kan bli litt bedre kjent, kanskje det blir stiftet noen nye vennskap rundt bordet, at man føler at man kan åpne seg.

- Har du noen spesielle juletradisjoner som gjestene får ta del i?

- Det jeg vokste opp med var en bestemor som satt ved pianoet og spilte alle julesangene mens vi gikk rundt juletreet. Så kanskje det kommer noen som kan spille piano.

- Jeg har fortsatt bestemors gamle piano, det står i huset. Jeg kan dessverre ikke spille selv, men det hadde vært helt magisk.

Vil bryte tabuer

Det var i sommer Gjelsvik kunne dele den triste nyheten om at hun og eksforloveden Dennis Poppe Thorsen (30) hadde valgt å gå hver til sitt. Paret hadde vært sammen i ti år, og har sønnen Falk.

Gjelsvik legger ikke skjul på at samlivsbruddet gjør denne jula tøff.

UVENTET: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe Thorsen får hakeslepp når de åpner et brev i den nye TV3-serien «Kjendismødre». Video: TV3 / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- Hvorfor velger du selv å være åpen om dette?

- Jeg synes åpenhet rundt alt som er vanskelig er veldig viktig, for å bryte ned tabuer rundt enkelte temaer. Man går gjerne rundt med en perfekt fasade.

Hun forteller at flere mødre i samme situasjon har tatt kontakt.

- Da er det godt å vite at man ikke er alene om å ha det sånn. Da kan man søke trøst og støtte i hverandre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer