Prins Philip og dronning Elizabeth:

Hjerteskjærende detalj

Én viktig ting manglet da dronning Elizabeth var til stede for åpningen av Parlamentet i dag.

MAJESTET: Dronning Elizabeth sitter for første gang alene under åpningen av Parlamentet. Foto: Chris Jackson /PA Photos / NTB
MAJESTET: Dronning Elizabeth sitter for første gang alene under åpningen av Parlamentet. Foto: Chris Jackson /PA Photos / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har nå gått en måned siden dronning Elizabeths (95) store kjærlighet, prins Philip, gikk bort. Han ble som kjent 99 år gammel, og rojale fans verden rundt var i tung sorg i dagene, og ukene, etter at nyheten kom.

Detaljer fra prins Philips dødsattest ble nylig lekket, og ifølge en rekke britiske medier, deriblant The Telegraph, var prinsens dødsårsak alderdom. Dødsårsaken blir også bekreftet av kongefamiliens øverste lege Huw Thomas.

Nå, en måned seinere, er dronninga igjen tilbake i full jobb, og hun har de siste ukene gjennomført flere kongelige plikter. Denne uka gjennomførte hun sin første seremonielle jobb, der hun var fysisk til stede, etter ektemannens dødsfall.

Den siste måneden har monarken oppholdt seg på Windsor. Tirsdag returnerte hun til London for å overvære åpningen av Parlamentet, men én betydelig detalj manglet.

Alene

Ikke bare var hun til stede uten ektemannen for første gang etter hans død.

Den avdøde prins Philips trone har nemlig blitt fjernet - for første gang på 120 år, ifølge The Telegraph.

Dronninga, som nylig fylte 95 år, satt derfor alene på monarkens trone, og leverte sin 67. dronningtale under åpningen. Hun var den eneste til stede som ikke brukte munnbind, og krona var denne gang byttet ut med en hatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer