Coronavirus:

Høie med klar beskjed etter dette

Et bilde av kjendisene Sofie Steen Isachsen, Julie Bergan og Astrid Smeplass vakte oppsikt. Helseminister Bent Høie påpeker at de har et særlig ansvar.

INFLUENSERE: Helseminister Bent Høie påpeker at influensere har et særlig ansvar når det kommer til å være forbilder for dagens generasjon. Video: Embla Hjort-Larsen, Reporter: Frode Andresen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag omtalte Dagbladet et Instagram-innlegg av influenser Sofie Steen Isachsen (25), bedre kjent som Sophie Elise, som viser at hun under et privat arrangement ikke overholdt én-meter-regelen sammen med artistene Julie Bergan (26) og Astrid Smeplass (23).

Helseminister Bent Høie svarer følgende på Dagbladets spørsmål om Instagram-innlegget:

- Jeg håper spesielt at influenserne tenker gjennom det samfunnsansvaret de har slik at både det de gjør og det de fotograferer er i tråd med smittevernrådene våre, slik at de går foran som gode forbilder for andre i sin generasjon.

Helseministeren poengterer overfor Dagbladet at det er viktig at arrangører legger til rette for at det er sannsynlig at man skal kunne holde avstand over tid, og at det ikke bare er teoretisk mulig. Høie påpeker også at det er arrangørene som har ansvar for at smittevernreglene overholdes på arrangementer.

Innlegget fjernet

Isachsens omstridte Instagram-innlegg består av flere bilder hvor hun ikke holder tilstrekkelig avstand. Innlegget ble fjernet etter Dagbladets artikkel, hvor samfunnsdebattant Ingeborg Senneset omtalte det som å «spytte på dugnaden». Onsdag var innlegget imidlertid oppe på profilen igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer