Camilla Henemark og Anna Anka:

- Hold kjeft og snakk svensk!

Åpner opp om skandalen.

SKANDALE: Det ble dårlig stemning da Camilla Henemark ropte til Anna Anka. Foto: Erlend Aas/NTB/Skutterstock/NTB
SKANDALE: Det ble dårlig stemning da Camilla Henemark ropte til Anna Anka. Foto: Erlend Aas/NTB/Skutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Den svenske sangeren og tidligere reality-deltakeren Camilla Henemark (57) overrasket mange under prisutdelingen Kristallen i 2018.

Gallaen hadde så vidt begynt, og sammen med flere av Hollywood-fruene skulle Anna Anka (51) opp på scenen for å dele ut en av de gjeve prisene.

- Hold kjeft og snakk svensk, ropte Henemark fra publikum da Anka skulle avsløre hvem som hadde vunnet prisen.

Sangeren skal ha blitt kastet ut av gallaen som følge av uttalelsen.

Nå, fire år seinere, forteller Henemark om hendelsen igjen.

SØL: Den svenske Hollywood-fruen Anna Anka har markert seg under årets utgave av «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Expressen omtalte saken først.

I den nyeste episoden av podkasten «Livshjulet» med Anna Hegestrand er Henemark gjest.

Programlederen spør om hun noen gang har pratet ut om det som skjedde tilbake i 2018 med Hollywood-fruen.

- Nei, jeg tror ikke hun vil ha noe med meg å gjøre egentlig. Og kanskje føles det litt gjensidig, svarer Henemark i podkasten.

Videre forteller hun om det som i ettertid har blitt omtalt som Kristallen-skandalen.

Alt startet med at hun gruet seg til å se igjen de andre deltakere fra «Biggest loser VIP», hvor sangeren var deltaker året før.

- Jeg hadde ikke spist noe, så jeg kom dit og bare helte i meg flere glass vin. Så kom Hollywood-konene på scenen. Jeg hadde nettopp hørt et intervju hvor hun (Anna Anka, journ.anm.) skrøt av hvordan hun lærte engelsk på tre uker. Hun kunne ikke forstå flyktninger som ikke kunne lære svensk da de kom til Sverige. Da tenkte jeg: «Herregud, du snakker ikke svensk engang».

SJOKKERER: Svenske Anna Anka er kjent for å ha ment at menn bør få en blowjob hver dag. Da Rød Løper møtte henne, kom hun med enda et tips. Video: Ingebjørg Iversen. Reporter: Jonas Hammer / Rød Løper Vis mer

Hun legger spøkefullt til:

- Jeg er takknemlig for at jeg er mørkhudet og hun er blond, for hva om jeg hadde vært blond og hun var mørkhudet, og jeg ropte: «Snakk svensk!» ler hun.

- Det er så pinlig

Sangeren skjønte med en gang at hun hadde gått for lagt, og bestemte seg i ettertid for å ta en pause fra rampelyset.

Bare timer etter hendelsen snakket Henemark om skandalen til svenske Aftonbladet.

- Det er så pinlig, jeg klarer nesten ikke se på klippet selv … Jeg hadde ikke bare litt angst. Jeg forstår ikke hva som skjedde inni hodet mitt. Jeg vet jeg har litt dårlig impulskontroll, men dette var noe annet, sa hun den gang.

RYSTET: Christer Falck var blant kjendisene som deltoki «16 ukers helvete». I den andre episoden får han en nedslående beskjed fra lege Kaveh Rashidi. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Videre fortalte hun at gallaen var hennes comeback, og at det var den beste muligheten hun hadde for å vise seg fram for bransjen.

Den tidligere reality-deltakeren fikk imidlertid ikke vist seg fra sin beste side.

- Jeg kan tydeligvis ikke engang forlate huset uten å lage store overskrifter for dritt-saker. Jeg kommer ikke til å få en jobb i dette landet på en god stund. Jeg må antakeligvis bli pensjonist.

Henemark fikk internasjonal oppmerksomhet da hun i 2010 hevdet å ha hatt et mer enn vennskapelig forhold til den svenske kongen Carl Gustaf (76).

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» gikk rett i bakken da hun skulle prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer

- Bryr meg ikke

Anka har tidligere uttalt seg om hendelsen i det svenske radioprogrammet P5 Morgon.

- Hun ville ha oppmerksomhet på min bekostning. Jeg bryr meg ikke om folks meninger. De kan mene og tenke hva de vil om meg. Jeg er ikke her for at folk skal like meg, sa hun i programmet, referert i Expressen.

I en melding til avisa sier Anka i dag:

«Fordommene og kritikken jeg har fått fra andre kommer alltid fra deres egen frykt. De fleste kjenner navnet mitt, men ikke hva jeg har vært igjennom».

Videre skriver den tidligere realitystjerna at hun ignorerer folk som snakker stygt bak ryggen henne.

«De er akkurat der de skal være – bak meg», skriver hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer