Prinsesse Estelle fyller fem år:

Holder prinsesse Estelles bursdagsfeiring hemmelig

Feires med nye offisielle bilder. 

PÅ FERIE: Den kongelige familien er på ferie sammen, så det kan godt tenkes at prinsesse Estelle feirer femårsdagen et helt annet sted enn hjemme på Haga slott. Foto: Anna Lena Ahlström / Kungahuset.se
PÅ FERIE: Den kongelige familien er på ferie sammen, så det kan godt tenkes at prinsesse Estelle feirer femårsdagen et helt annet sted enn hjemme på Haga slott. Foto: Anna Lena Ahlström / Kungahuset.seVis mer

For fem år siden ble kronprinsesse Victoria (39) og ektemannen prins Daniel (43) foreldre for første gang, da prinsesse Estelle (5) kom til verden.

Tradisjonen tro har det svenske hoffet offentliggjort noen nye bilder av henne, i anledning hennes fødselsdag den 23. februar.

SMIL: Den lille prinsessa har ingen problemer med å smile for fotografen. Foto: Anna Lena Ahlström / Kungahuset.se
SMIL: Den lille prinsessa har ingen problemer med å smile for fotografen. Foto: Anna Lena Ahlström / Kungahuset.se Vis mer

På bildene ser man prinsessa leke seg på en sofa, samtidig som hun smiler bredt.

I utlandet?

Men hvor feiringa vil finne sted, er det svært få som vet.

Forrige uke reiste nemlig den lille familien på en privat feriereise til et ukjent sted for å tilbringe kvalitetstid med barna, ifølge Svenskdam. Om reisemålet er i utlandet eller et sted i Sverige, vites ikke.

Hoffet vil heller ikke svare på hvordan Estelles bursdag skal feires.

- Prinsesse Estelle kommer til å feire privat med familien, og derfor kan vi heller ikke si noe ytterligere om den saken, sier informasjonssekretær Ulrika Näsholm til Svenskdam.

Ettersom hoffet tidligere har sagt at familien kommer hjem fra ferie i tide til sitt neste offisielle oppdrag den 6. mars, kan det se ut som om feiringa vil finne sted annetsteds enn hjemme på Haga slott.

Saken fortsetter under bildet.

BURSDAGSBARN: For fem år siden idag kom prinsesse Estelle til verden. Foto: Anna Lena Ahlström /Kungahuset.se
BURSDAGSBARN: For fem år siden idag kom prinsesse Estelle til verden. Foto: Anna Lena Ahlström /Kungahuset.se Vis mer

Dronning Silva: - Hun er akkurat som Victoria

Samtidig som det er fem år siden Victoria ble mamma for første gang, er det også fem år siden dronning Silvia (73) ble bestemor for aller første gang.

Og selv om det har kommet flere til de siste fem åra, legger ikke dronninga skjul på at hun er like stolt av alle fem. Hun liker å følge dem gjennom livet.

- Estelle er livlig, pigg, interessert, glad og nysgjerrig. Hun er akkurat som sin mamma når hun var liten, har hun tidligere fortalt til Svenskdam.

Hun roser også barnebarnet som storesøster for lillebror prins Oscar (11 mnd).

- Hun forstår veldig mye. Hun er beskyttende og veldig søt mot ham. Det føles trygt når de to er sammen, forteller dronninga om Estelle.

Saken fortsetter under bildet.

SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at Estelle liker å være storesøster. Ifølge Dronning Silvia tar hun godt vare på lillebroren. Foto:  Foto: Anna Lena Ahlström /Kungahuset.se
SØSKENKJÆRLIGHET: Det er ingen tvil om at Estelle liker å være storesøster. Ifølge Dronning Silvia tar hun godt vare på lillebroren. Foto: Foto: Anna Lena Ahlström /Kungahuset.se Vis mer

Også kongen og bestefar Carl Gustaf (70) har bare godord å si om barnebarnet.

Hun er rett og slett uimotståelig, mener svenskekongen, både i virkeligheten og på bilder.

- Hun er jo bedårende, morsom og oppvakt, og foreldrene legger ut bilder av henne. Men de gjør det alltid på en måte som verner henne, de bruker alltid samme fotograf. Hun klarer det bra. Alle barn klarer det kanskje ikke, men hun gjør det, har han sagt til Svensk Damtidning.