Prins Joachim av Danmark:

Holder tett om prinsens fordufting

Kongehuset vil ikke si hvorfor prins Joachim ikke var til stede.

IKKE TIL STEDE: Da dronning Margrethe av Danmark feiret sin 79-årsdag tidligere i april, var ikke yngstesønnen hennes, prins Joachim, å skimte. Kongehuset vil ikke fortelle hvorfor han glimret med sitt fravær. Begge bildene er tatt i tidligere anledninger. Foto: NTB scanpix
IKKE TIL STEDE: Da dronning Margrethe av Danmark feiret sin 79-årsdag tidligere i april, var ikke yngstesønnen hennes, prins Joachim, å skimte. Kongehuset vil ikke fortelle hvorfor han glimret med sitt fravær. Begge bildene er tatt i tidligere anledninger. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 16. april fylte dronning Margrethe av Danmark 79 år. Kongelige fødselsdager markeres gjerne behørig, så anledningen ble selvsagt feiret med et knippe av monarkens nærmeste på Marselisborg slott i Århus.

Mens festlighetene pågikk inne, tok hun seg tid til å vise seg på verandaen, slik at hun kunne hilse på det danske folk. Danskene har et nært forhold til sine kongelige, og bursdager er bare en av de årlige anledningene som legger opp til folkefest.

Inne på slottet var deler av hennes familie. Kronprins Frederik (50) dukket blant annet opp, sammen med kronprinsesse Mary (47) og barna. Det var derimot ikke alle som tok seg tid til å feire regenten.

- Ikke ta for gitt

Danske Se og Hør skriver at kronprinsens lillebror, prins Joachim (49), glimret med sitt fravær under feiringen. Kongehuset ønsker ikke å kommentere hvorfor dronningas yngste sønn og hans kone, prinsesse Marie (43), ikke var til stede. Hoffet opplyser om at det er private grunner til fraværet.

Prinsens offisielle kalender viser i hvert fall at det ikke skyldtes jobb. Kalenderen hans var fri for offisielle plikter både før og etter bursdagsfeiringen. Med andre ord så er det «ingen» som vet hvor prinsen har gjort av seg, eller hva han bedriver tida med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer