DEMONSTRASJONER: Det var stor ståhei rundt rettssaken mot Gina-Lisa Lohfink. Her er hun på vei til en høring. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER: Det var stor ståhei rundt rettssaken mot Gina-Lisa Lohfink. Her er hun på vei til en høring. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Holdt begravelsessermoni for sitt eget privatliv

Tysk glamourmodell begravde privatsfæren sin med kirkesermoni.

(Dagbladet): Den tyske glamourmodellen og realitykjendisen Gina-Lisa Lohfink tapte nylig rettsaken der hun var anklaget for å ha avgitt falsk forklaring om at hun hadde blitt voldtatt.

Flere har i etterkant ment at hun brukte rettsaken til å lage show for mediene.

Nå har hun stelt i stand nok en forestilling.

Mandag 29. august inviterte hun til bisettelse i den tyske byen Wiesbaden. Den som skulle begraves var ikke en avdød person, men Lohfinks egen «privatsfære», skriver lokalavisa Wiesbadener Tagesblatt.

Med solbriller og sort hatt gikk den 29-årige modellen med bøyd hode bak kisten med sin «privatsfære» i, under bisettelsen som fant sted i Church of St. Augustine of Canterbury. Hun holdt også tale til den «avdøde».

Holdt tale

DØDSANNONSE: «Med sorg tar vi farvel med Vår Privatsfære Født: 400 før Kristus, - Kos, Hellas. Død: 28. August 2016 - Wiesbaden. Begravelsen finner sted 29. august klokka 18.00 i St. Augustine-kirken i Frankfurterstr. 3,  Wiesbaden by. I tilknytting finner begravelsen sted i Park am Warmen Damm. Personlig farvel kan tas i kapellet klokka 17.45. Av respekt for den avdøde ber vi om at de frammøtte kler seg i svart og tar med blomster», stod det i dødsannonsen. Faksimile: Wiesbadener Tagesblatt
DØDSANNONSE: «Med sorg tar vi farvel med Vår Privatsfære Født: 400 før Kristus, - Kos, Hellas. Død: 28. August 2016 - Wiesbaden. Begravelsen finner sted 29. august klokka 18.00 i St. Augustine-kirken i Frankfurterstr. 3, Wiesbaden by. I tilknytting finner begravelsen sted i Park am Warmen Damm. Personlig farvel kan tas i kapellet klokka 17.45. Av respekt for den avdøde ber vi om at de frammøtte kler seg i svart og tar med blomster», stod det i dødsannonsen. Faksimile: Wiesbadener Tagesblatt Vis mer

- Jeg kommer for alltid til å huske de få øyeblikkene du var hos meg, sa Lohfink i talen hun holdt for «privatsfæren» ifølge Stern.

- Du var ikke alltid der, men det er greit, sa hun videre.

Lohfink selv har hatt lite av nettopp privatliv den siste tiden. Pressen og sosiale medier har vært svært ivrige når det kommer til å omtale Lohfinks sexliv.

Begravelsen var første gang Lohfink viste seg offentlig etter at hun 23. august ble dømt til å betale en bot på 20 000 euro, 195 000 kroner, for å ha avgitt falsk forklaring i retten.

Dømt for falsk anklage

Dommen kom etter at Lohfink hadde påstått at hun hadde blitt voldtatt av to menn under innspillingen av en privat sexvideo.

Videoen hadde blitt delt mot modellens vilje, og ikke lenge etter kom anklagene mot mennene om at også den seksuelle omgangen var motvillig.

I videoen skal det tydelig kunne høres at Lohfink sier «hold opp», skriver Spiegel.

DØMT: Modell Gina-Lisa Lohfink snakker med mediene utenfor rettsalen i Tiergarten i Berlin 22. august. Hun ble dømt for å ha avgitt falsk forklaring til politiet om at hun ble voldtatt i 2012. Foto: Kay Nietfeld/dpa
DØMT: Modell Gina-Lisa Lohfink snakker med mediene utenfor rettsalen i Tiergarten i Berlin 22. august. Hun ble dømt for å ha avgitt falsk forklaring til politiet om at hun ble voldtatt i 2012. Foto: Kay Nietfeld/dpa Vis mer

Likevel fikk ikke 29-åringen medhold i retten. Dette har satt sinnene i kok i Tyskland, og har utløst stor debatt rundt kvinners rettsikkerhet.

Lohfink har blitt omtalt Tysklands svar på Pamela Anderson. Mange mener det er Lohfinks sexy image som gjorde at hun ikke fikk medhold i retten.

Preformancekunst

Begravelsen var en del av en kunst-performance i anledning Wiesbaden kunstbiennale, som arrangeres fra 25. august til 4. september.

Under biennalen arrangeres mange kunsthendelser på ulike steder i den tyske byen, deriblant i Church of St. Augustine of Canterbury, der den nederlandske kunstneren Dries Verhoven for tida står bak arrangementene.

Over hundre hadde møtt opp for å overvære bisettelsen av «privatsfæren» til Gina-Lisa Lohfink.

Andre som har blitt begravet i løpet av biennalen er «det multikulturelle samfunnet» og «den tyske skyldfølelsen».

Den nederlandske kunstneren har arrangert samme type begravelser under en kunstfestival i Nederland i 2014, og dokumentert det her.